Cumhuriyet meydanında, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, öğrencilerin folklor gösterileri yer aldı, öğrenciler tarafından şiirler okundu.

İlçe Milli Eğitim Müdür İbrahim Önal, Örgün eğitim kurumları olan okullarımız, geleceğimizin imar ve inşa edildiği, aziz milletimizi yüceltecek nice hayal ve hedefin zihinlerde yeşerdiği mekânlar olduğunu söyledi.

Müdür Önal”Yaşadığı çağı tanıyan ve çağa dair söz söyleyecek yetkinlikte ve yeterlilikte olan nesiller, bu çatılar altında, öğretmenlerimizin rehberliğinde yetişmektedir.

2023-2024 eğitim öğretim yılı  itibariyle, ilçemizde 62 okulumuzda 850 öğretmenimiz, 10250 öğrencimizle birlikte ders başı yaparak "ilk hafta" heyecanını en yüksek düzeyde hissetmekteyiz.

Bir eğitim ve kültür şehri olan ilçemiz, gerek Bakanlığımızın öncülüğünde gerekse  yerel yönetimlerimizin destekleri ile yürütülen eğitim projelerinde önemli bir başarılar göstermektedir.

Tüm gayemiz, çocuk ve gençlerimizin yarınlara daha mutlu, daha donanımlı ve daha erdemli bir şekilde kavuşmaları, ülkemizi bugün olduğundan daha da yükseklere taşımalarıdır.

İnanıyoruz ki okuyan, düşünen, üreten ve tüm insanlığa faydalı olmayı gaye edinen bir neslin içinden, sadece ülkemizin değil, gönül coğrafyamızın tamamının kaderine etki edecek nice ilim ve bilim insanı yetişecektir” dedi.

5. Akıl ve Zekâ Oyunları İlçe Finalleri Tamamlandı 5. Akıl ve Zekâ Oyunları İlçe Finalleri Tamamlandı

Proğram çerçevesinde Cumhuriyet İlkokulu ziyaret edildi. İlçe Kaymakamı Şenol Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Yaka öğrencilerle sohbet etti.