İlçe Milli Eğitim Müdürü makamın da görev yapacak olan 75. Yıl İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Kübranur Kara, Okul Müdürü Ahmet Metiner ve sınıf öğretmeni Ferah Özdemir ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gelerek Müdür Sami Sağdıç tarafından karşılandılar. Öğrenci İlçe Milli Eğitim Müdürüne çiçek ikramında bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü makamına oturan Kübranur Kara ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç arasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yetkileri, sorumluluk alanları ve yapılan çalışmaları hakkında karşılıklı sohbetler edildi. Müdür Sami Sağdıç tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görev çerçevesi içerisinde kanun, tüzük, yönetmelik, yönerge, genelge, plan, program ve amirlerle kendilerine verilen görevleri yapmak, bulunduğu görev alanındaki milli eğitim hizmetlerini incelemek, görev alanına giren okul ve kurumların ihtiyaçlarını tespit etmek, kendi yetkisi dâhilinde olanları yapmak ve olmayanları da yetkili makamlara bildirmektir. Görev alanındaki hizmetlerin daha iyi yürütülmesi ve geliştirilmesini sağlamak, gerektiğinde ilgili makamlara teklifte bulunmak, görev alanına giren konularda istenen bilgilerin ilgili makamlara bildirmektir diyen Sağdıç, Eğitimin önemi günden güne artmaktadır. Bununla birlikte bu önemi fark eden toplumlar yüzyıldan fazla süredir çocuklar için eğitimi zorunlu tutmaktadır. Eğitim yaşamla bağ kurmanın en önemli yoludur. Günümüzde eğitim artık yaşam boyu devam eden ve sürekli ilerleyen ucu açık bir süreçtir. Yaşadığımız çağın bilgi çağı olması, bilginin insanda son derece büyük farklar oluşturduğunun keşfedilmesi eğitimin önemini arttırmıştır. Siz çocuklar evin bereketi, ailenin umudu, toplumun geleceğidir. Allahın emaneti olan çocuğun haklarını korumak ve onlara en iyi hizmetleri vermek biz yetişkinlere düşmektedir.”dedi

İlçe Milli Eğitim Müdürü Makamına temsili olarak oturan Kübranur Kara ise, kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı çok memnun olduğunu dile getirerek Müdür Sami Sağdıç’a teşekkür ediyorum dedi ve Okullarımızda kütüphanelerin zenginleştirilmesi gerektiğini, çocuk oyun alanlarının ve çocuk parklarının zenginleştirilmesi yolunda istekte bulunarak ilgili yerlere iletilmesini talep ederek, öğrencilere çeşitli il ve ilçelerdeki tarihi ve turistik yerlere geziler tertip edilmesini talep etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü bu taleplerin dikkate alınacağını ifade ederek, Kübranur Kara’ya kitap seti hediye etti ve hatıra fotografı çektirilerek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden memnun bir şekilde ayrıldılar. (M.Ceyhan)