Geleneksel Halk Oyunları Şenliğine, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Belediye Başkan Yrd. Emre Özsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Şube Müdürleri Mustafa Uysal, Arif Yayla, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler, Öğrenci velileri ve çok sayıda bay bayan vatandaşlar ile basın mensupları katıldı.

Türkçe Öğretmenleri Özlem Taşdemir ve İbrahim Yıldırım sunuculuğunda yapılan program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç açılış konuşmasında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce, İlçemiz okullarının halk oyunları ekipleri tarafından hazırlanan Geleneksel Halk Oyunları Şenliği’ne katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Halk ouyanları, içerisinde müziği, hareketi ve anlatımı barındıran bir oyundur. Yurdumuzun değişik yörelerinin ayrı ayrı oyunları vardır. Bu oyunlarının ritmik beden hareketleri genellikle ait oldukları coğrafyayı ve o yörenin yaşam biçimlerini de yansıtırlar. Dünya genelinde ülkelerin birbirlerini yakından tanımalarında halk oyunlarının katkısı büyüktür. Halk oyunları aynı zamanda halkın duygularını, düşüncelerini, müziğini, giyimini ve ritmin birleşmesiyle yansıtan bir bütündür. Bir başkadır halk oyunlarımız. Tekrar programımıza hoş geldiniz iyi seyirler.”dedi

75. Yıl İlkokulu, Güzelkışla Ortaokulu, Karapınar Meke Anadolu Lisesi, Atatürk İlkokulu, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu, Ticaret Borsası İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Amil Önal İlkokulu, TOKİ Yavuz Selim İlkokulu öğrencileri tarafından çeşitli yörelere ait halk oyunlarını sergilediler. Öğrenciler tarafından oynanan Halk Oyunları katılımcıların büyük beğenisini kazandığı görüldü. Şehit Oğuzhan Aydınbelge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Kezban Ülkügider Gönül Dağı türküsünü, Meke Anadolu Lisesi Öğrencisi Bayram Işık Sazım Türküsünü, Özel Mimar Sinan Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Hamit Zengin Yeşil Ördek türküsünü seslendirdi.

Halk Oyunları’nın hazırlanmasında büyük emekleri olan Öğretmenlerden Türkan Kızılkaya Çiçek’e, Remziye Kör’e, Yaprak Özdemir’e, Bengi Güner’e, Emel Başbuğ’a, Nesibe Tanır’a, Gülüstan Tertemiz’e ödülleri Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç tarafından tebrik edilerek takdim edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Geleneksel Halk Oyunları Şenliği seyircilerden tam not aldı ve başarılı bir şekilde sona erdi.