10 Nisan Pazartesi günü gündüz öğleden önce Gazi Mustafa Kemal ilk-Ortaokulu Öğrencileri ile buluştu. Öğleden sonra ise Toki Yavuzselim İlk-Ortaokul Öğrencilerine seminer verdikten sonra Akşam Saat 20.00'de Karapınar Kültür Merkezinde vatandaşlarla buluştu.
Konuk Gazeteci Yazar Yalvaç Ural 1945 yılında Konya'da memur bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Annesi İlkokul Öğretmeni ise T.M.O'de exper Müdürü idi. Ural Öğrenimini Anadolunun değişik il ve ilçelerinde sürdürdü. İlkokulu Karapınar'ın Yavuz Selim İlkokulu'nda okuyan Ural Kabataş Lisesi'nde başladığı lise öğrenimini İstanbul'da Atatürk Erkek Lisesi'nde tamamladı. Yalvaç Ural Liseden sonra gazeteciliği meslek olarak seçti. Milliyet Gazetesi'nde editör olarak çalışmaya başladı. Gazetecilik yaşamında çok sayıda farklı yayınevleri ve gazetelerde sürdürdü. Yurtdışı'nda yayımlanan Türkçe dergilere katkıda bulundu. "Gölcüğü Küçük Avcılar" adlı öyküsü İngilizceye çevrilerek 1996 yılında Oxford Universty Press tarafından Ortaöğretim çocukları için hazırlanan-"Dört TürK Öykücüsü" adlı kitapta yeraldı. Ural tarafından yazılan 27 kitabı yurtdışında çeşitli dillere çevrilerek yayımlandı. 100 kitabı yayımlayan Yalvaç Ural'ın "Bir Gök Dolusu Güvercin" isimli kitabını da Karapınar'daki çocukluk anılarından da esinlenerek yazmıştır. Yetişkinler için 4 kitap ve 1 Şiir Kitabı yayımlanmıştır. Çocuk Edebiyatındaki çalışmaları ile yurtdışında da ünlenen Yalvaç Ural 5. Uluslar arası Çocuk Şiir Festivali'nde "Armonika'nın Şairi","Dünya Çocuk Şiiri'nin Şampiyonu" diye adlandırmıştır.
Öğrenciler ile Kültür Merkezi'nde vatandaşlarla buluşarak seminer veren Yalvaç Ural Milli Kültürümüz, İlçe Kültürü, Çocuklarımızın internette oynadıkları oyunların kültürümüzden uzaklaştırdığını,  cips kola gibi ürünlerin zararlı olduğunu ve çocuklarımızı uzak durması için tecrübelerini paylaşarak katılımcılara geniş bilgiler verdi. 11 Nisan Salı günü sabah ve Öğleden sonra olmak üzere Fevzipaşa ve Cumhuriyet İlk-Ortaokul Öğrencilerine yönelik seminerlerin devam edeceği belirtildi.
Seminere Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Şube Müdürü Arif Yayla, Okul Müdürleri, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 
Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç tarafından seminer sonunda Yalvaç Ural'a 60 yıl önce Yavuz Selim İlkokul'unda çekinmiş olduğu fotoğrafı ve Vizyon 2023 Karapınar yazılı Çini tabak hediye edildi.