Sunumu Eğitimci Sosyolog Nihat BAŞBUĞU tarafından, Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminere İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri KİNİ, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Özgür İLHAN,  Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Çorakçı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ile Yeşilpınar Gazetesi Fahri Muhabiri Musa CEYHAN katıldı.

Cumhuriyet İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Yasemin COŞGUN’un sunuculuğun da yapılan seminer Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

                Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Özgür İLHAN, konuşmasında şunları söyledi “  Çok kıymetli misafirler ve öğrenci velilerimiz zamanınızı ayırıp, seminere katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür eder, saygılar sunarım. Özellikle bize istekte bulunup, bu seminerin düzenlenmesine vesile olan siz velilerimize, Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa ÇORAKÇI ve Yönetim Kurulu Üyelerimize teşekkür ediyorum. Eğitim üçayaklıdır. Başarının olabilmesi için bu üçayağın da sağlam olması gerekir. Bu çerçevede okulumuz sadece öğrencilere değil, aynı zamanda bilhassa öğrencilerimizin yararına velilerimize de gelişim konusunda destek vermeye hazırdır. Bugün “Aile İçi İletişim” seminerimizle ilk adımı atmış bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde de Halk Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde rehber öğretmen görevlendirilmesi ile “Aile Olma” eğitimi düzenlemeyi planlıyoruz. Bu eğitim 24 saatlik olup 15.00- 16.30 saatleri arasında okulumuzda yapılarak 2,5 hafta devam edecektir. İstekli fazla olduğu takdirde tekrar aynı kurs açılabilecektir. Bu kursa katılmak isteyen velilerimiz yarın okulumuza gelerek isimlerini yazdırmaları gerekmektedir diyen Müdür İLHAN, Doğal varlıklar dışında bütün kültürel değerler insanlarca oluşturulmuştur. İnsanın gücünün sınırı bilinmemektedir. Cumhuriyet İlkokulu olarak biz, bu sınırları zorlamak için varız. Hepinizi saygıyla selamlar, sağlıklı ve mutlu günler diliyorum”dedi

Konuşmacı Eğitimci Sosyolog Nihat BAŞBUĞU,”Değişen ve gelişen dünyada, çocuklarımız çok hızlı bir değişim ve gelişim yaşıyor. Anne babalar, kendi anne babalarından aldıkları eğitim yöntemini çocuklarına uyguladıklarında, ilişkilerinde sıkıntılar yaşıyorlar. Sağlıklı aile ilişkilerinin olmadığı bir ailede, çocuklardan sağlıklı davranışlar beklemek düşündürücüdür. Çocuklarımızla sağlıklı ilişkiler kurmanın yolu,  kendimizi değiştirmekten geçer. Bu nedenle hızla değişin dünyada çocuklarımızla ilişkilerimizde yeni yöntemler kullanmalıyız. Çocuklarımızı çağımızın olumsuzluklarından korumanın yolu onları dinlemekten ve onları anlamaktan geçer. Çocuklarımıza kendilerini anlatmak için fırsat tanımalıyız. Çocuklarımıza bulunduğu yaşa göre sorumluluklar vermeliyiz.” dedi.  Nihat BAŞBUĞU, ayrıca aile ilişkilerimizin sağlıklı olabilmesi için “Aile Eğitimi Kursu’nun bizlere büyük katkı sağlayacağını söyleyerek,  “Aile Eğitimi Kursu” nun da tanıtımını yaptı.

                Öğrenci velileri seminerin kendilerine çok katkı sağladığını, hem eğlendiklerini hem de anlatılan hikâyelerle duygusal anlar yaşadıklarını söylediler. Ayrıca, böyle faydalı bir semineri düzenledikleri için Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Özgür İLHANa, öğretmenlerine ve Konuşmayı yapan Eğitimci Sosyolog Nihat BAŞBUĞU’ya teşekkür ettiklerini söylediler.

                Seminer sonunda Nihat BAŞBUĞU’ ya eğitime katkılarından dolayı Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Özgür İLHAN tarafından plaket verildi.