İlçemiz Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğinde görevli Eğitmen Trafik Polis Memurları Mahmut Doğan ve Mehmet Uysal tarafından Vehbi Yurt İlkokulu Ana sınıfı öğrencilerine sabah Öğretmen Emine Balkan’ın sınıfındaki öğrencilerine, Öğleden sonra Öğretmen Derya Erdoğan’ın sınıfındaki öğrencilere çok önemli trafik dersi verdiler.

Eğitmen Trafik Polisleri, minik öğrencilerimize servis araçlarına biniş ve inişlerin, karşıdan karşıya geçerken neler yapılması gerektiği, okula gidiş ve gelişlerinde trafikte karşılaşacakları hareketleri ve bu konuda neler yapılması gerektiğinin, araçlarda ön koltuklara binmemeleri, bisikletlere binerken dikkat etmeleri gereken tüm trafik kurallarını anasınıfı öğrencilerinin anlayacakları şekilde yaşanmış olayları örnekler vererek anlatıp anasınıfı ve diğer öğrencilerin insan hayatında önemli bir yerlerinin olduğunu anlattılar.

Sevgili Çocuklar, Trafik Kurallarını Biliyor musunuz? ve Kurallara Uyuyor musunuz?

Trafikte Dikkatinizi Dağıtmayın!

Trafikte yaya olarak bulunmak risktir. Bu risk karşıdan karşıya geçişlerde daha da artmaktadır. Karşıdan karşıya geçişlerde asla dikkatinizi dağıtmamalı, kaçmadan hızlı bir şekilde geçmeli ve gözünüzü trafikten ayırmamalısınız.

Trafikte başka bir şeyle uğraşır ve dikkatinizi dağıtırsanız size doğru gelen bir tehlikeyi zamanında fark edemezsiniz. Bu durumda kendinizi sakınamaz ve tehlikeden uzak duramazsınız.

Servise Binmek ve İnmek;

Servis aracına binerken karşıdan karşıya geçmeniz gerektiğinde, araca hemen binmek için ya da geç kaldığınızda araca yetişmek için yola aniden ve koşarak çıkmamalısınız.

Ayrıca servis araçlarından indikten sonra karşıya geçmek için acele etmemeli ve koşarak yola çıkmamalısınız. Çünkü gelen diğer araçlar sizin yola çıktığınızı görmeyebilirler.

Karşıdan Karşıya Nasıl ve Nereden Geçmeliyiz!

Okula giderken, eve dönerken ya da oynamak için parka giderken yollarda karşıdan karşıya geçmeniz gerektiğinde yayalar için ayrılmış olan üst geçitler, alt geçitler, yaya geçitleri ve okul geçitlerini kullanmalısınız. Eğer geçeceğiniz yer alt veya üst geçit değilse ya da geçit olmayan bir yerden geçmek zorundaysanız karşıya geçerken önce sola sonra sağa sonra tekrar sola bakarak geçmelisiniz.

Kırmızı ışık yayalar için yandığında lütfen karşıdan karşıya geçmeyiniz. Karşıdan karşıya geçişlerinizi, size yeşil ışık yandığında, araçların hepsinin durduğundan emin olup sürücülerle göz göze gelerek, kontrollü şekilde yapınız.

Araç İçerisinde Emniyet Kemerinizi Takın!

Araç içerisinde emniyet kemeri takmak olası kazalarda araçtan dışarı fırlamanızı ya da araç içerisinde savrularak başınızı veya vücudunuzu bir yerlere çarpmanızı ve yaralanmanızı engeller.

Hareket eden bir araçta emniyet kemeri takmazsanız kaza olduğunda 50 kat fazla bir ağırlıkla cama doğru fırlarsınız. Yani bir yavru fil gibi. Kim bir fil olmak ister ki..

Herkes Kendi Yerine

Eğer 12 yaşından küçükseniz yeriniz arka koltuk. Ayrıca arka koltukta otururken de yaşınıza göre yükseltici ya da özel çocuk koltuklarında oturmalısınız.

Önde büyüklerinizin kucağında ya da yalnız başınıza oturmanız bir kaza anında aracın dışına fırlamanıza neden olabilir.

Araç içerisinde herkes kendi yerinde oturmalıdır. Sizin yeriniz arka koltuktaki özel koltuğunuz ya daü yükselticinizdir. Denilerek çocuklarımız uyarıldı.

Bizde Yeşilpınar Gazetesi olarak, Karapınar Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğine ve Eğitmen Trafik Polislerimize, anasınıfı öğrencilerine vermiş oldukları trafik kuralları ile ilgili bilgilerin çok yararlı ve faydalı olmasından dolayı kendilerine emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.