Etkinliğe, Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, Şube Müdürleri Hulusi Sonkaya, Tahir Ağırgötüren, Amil Önal İlkokul Müdürü Fatih Keleş, Md.Yrd. Zeki Varlı, Okul Aile Birliği Başkanı Nadi Özdil, Ziraat Müh. Yusuf Altundal, öğrencilerin katılımıyla Amil Önal İlkokulu bahçesinde kurulan örnek sera fide dikimi açılışı ile gerçekleşti.

Amil Önal İlkokulu Müdürü Fatih KELEŞ yürütücü olarak yaptığımız projemiz tüm dünya çapındaki pandemi nedeniyle belli bir süre yavaş ilerledi ancak bundan sonra biraz daha hareketlenip istedikleri hedeflere ulaşacaklarını söyledi. Okul Müdürü Fatih KELEŞ projenin bir kaç etaptan oluştuğunu ilk olarak okulumuzun bahçesi içerisine sondaj ile hem bahçemize hem de örnek seranın suyunu karşıladıklarını ayrıca sondajla açılan kuyunun su deposu ile suyu israf etmeden verimli bir şekilde kullanacaklarını böylelikle öğrencilere tasarrufun önemini kazandıracaklarını söyledi. Projenin ikinci etabı olarak ise yine KOP TEYAP destekli bir geri dönüşüm atölyesine kavuşacaklarını yenilenebilir enerji donanımlı bu atölyenin  elektriğinin de rüzgar enerjisi kullanarak elde edileceğini ilerleyen günlerde geri dönüşüm atölyesinin de tamamlanıp öğrencilerin hizmetine sunacaklarını dile getirdi.

Okul Müdürü Fatih KELEŞ bu çalışmalarımız da yardımlarından dolayı Ziraat Odası Başkanımız Sayın Durmuş ÜNER e  Okul Aile Birliği Başkanımız ve aynı zamanda  Ziraat Odası Sekreteri Sayın  Nadi ÖZDİL e ve Ziraat Mühendisi Sayın Yusuf ALTUNDAL a teşekkür ederim dedi.

Seranın açılışında bulunan ve bitkileri eken ve çapalamasını ve sulamasını yapan öğrencilerden Neslihan, Elif, Hikmet Han, Ümmühan Büşra Özdil, Ravza ve Beyza Ölmezoğlu, Melih ve Muzaffer Emin Parlak, Alperen Özsoy, Berat Ulusoy ve diğer öğrenciler şunları söylediler, Okulumuz bahçesine Ziraat Odası Başkanlığı, Amil Önal İlkokulu Müdürlüğü ortaklığı ile yürütülen KOP TEYAP (Tarımsal Eğitimi Yaygınlaştırma Projesi) kapsamında kurulan seranın açılışında bitki ekiminde, çapalamasında, sulamasında bulunduk ve bitkilerin ekimi ve bakımı konusunda yetkililerimizden çok şey öğrendik ve bizim için güzel bir uygulama alanı oldu. Biz öğrencilere böyle bir imkanın sağlanmasından dolayı Ziraat Odası Başkanlığına, Amil Önal İlkokulu Müdürlüğüne, Ziraat Mühendisine, Okul Aile Birliği Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz."dediler