Etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Şube Müdürü Arif Yayla, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Okul Aile Birliği Başkan ve Üyeleri, Öğrenci velileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Program, 75. Yıl Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Sinem Çavdar sunuculuğunda, Bir Dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan 75. Yıl Okulu Müdürü Ahmet Metiner şunları söyledi," 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarımıza hoş geldiniz. Öğrencilerimizin bilgi üretimi; Çevrede olup bitenleri merak ederek, merak edilenleri araştırarak ve araştırma sonuçlarını paylaşarak gerçekleşir. Ülkemizde düzenlenen bilim fuarlarının temel amacı, öğrencilerimizin bilimle buluşmasını, bilime ve bilimsel düşünceye ilgi duymasını sağlamaktır. Birçok ülkede bölgesel, ulusal ya da uluslar arası çapta düzenlenen bilim fuarları, katılımcılara problem çözme becerilerini geliştirme, yaratıcılıklarının farkına varma ve kendini ifade etme olanağı sağlaması nedeniyle önemlidir diyen Metiner, TÜBİTAK Bilim Fuarları, temel ve ortaöğretimde bilim kültürünün geliştirmesine yönelik olarak MEB'e bağlı okullarda düzenlenen bilimsel faaliyetlerdir. Okullarda gerçekleştirilen bu fuarlarda 5-8. Sınıf öğrencilerinin kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapabilecekleri, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır. Bu fuarların amacı, öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktır. Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda Fen Bilimleri alanında 7 proje, Türkçe alanında 5 proje, Sosyal Bilimler alanında 1 proje, matematik alanında 3 proje, teknoloji alanında 1 proje, İngilizce alanında 3 proje olmak üzere 20 projeyi 40 öğrencimiz, 10 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular. Proje çalışmalarında emeği geçen  tüm öğretmen arkadaşlara ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunarken, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum."dedi
Okul Müdür Yrd. Firuze Bahadır ve öğrencilerinin hazırladığı "Horon" ekibi halk oyunu gösterisi ve ardından Bilim Fuarı'nın açılışı yapıldı. Bilim Fuarı katılımcılar tarafından gezilerek proje sahibi öğrencilerden bilgiler alındı. Ayrıca, Karakalem, Oyuncak bebek, maske, röprodüksiyon, soyut sanat, ip baskısı, nokta çizgi, teknoloji ve tasarım projelerini kapsayan toplam 150'yi aşkın resim sergisi ve kermes katılımcılar tarafından gezildi. Öğrencilerin hazırladığı projeler ve resim çalışmaları büyük bir beğeni kazandı ve öğrenciler tebrik edildiler.
Katılımcılara program sonunda saç böreği. Sıkma, ayran, çay ve tatlı ikramı yapılarak TÜBİTAK Bilim Fuarı başarılı bir şekilde sona erdi.