"Benim Öğretmenim" konulu kompozisyon yarışmasına katılan öğrenci velilerinin duygu ve düşüncelerini yazmış oldukları kompozisyonlar, komisyon üyeleri Türkçe Öğretmenleri Kadir Yaman, Fatma Betül Kuzucuk tarafından yapılan değerlendirme sonucunda; Birinciliği öğrenci velilerinden Rukiye Sarıçiçek, İkinciliği Raziye Zorlu, Üçüncülüğü ise Fadime Soysaler'in kazandığı tespit edildi.
Kompozisyon yarışmasında birinciliği kazanan Rukiye Sarıçiçek, 75. Yıl Okul Müdürü Ahmet Metiner tarafından tebrik edilerek çeyrek altınla ödüllendirildi.
İkinci ve üçüncülüğü kazanan öğrenci velilerine ise çeşitli hediyeler, öğrenci velileri arasında yarışmayı organize eden sınıf öğretmeni Akile Taşkın tarafından tebrik edilerek verildi.
75 Yıl İlk/Ortaokul Müdürü Ahmet Metiner şunları söyledi, " Okul Müdürlüğü olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğrenci velilerimiz arasında " Benim Öğretmenim" konulu kompozisyon yarışması düzenledik. Velilerimizden kompozisyon yarışmasına katılan öğrenci velilerimizi cesaretlerinden dolayı kutluyor ve kendilerine teşekkür ediyorum. Bu vesile ile öğrenci velilerimiz tarafından öğretmenlik mesleğinin ne kadar çok sevildiğini ve de önemsendiğini görmüş olduk. Çünkü başarı sevgiden geçer, öğretmen öğrencisini, öğrenci okulunu, veliler öğretmenlerini, okulunu ve öğrencilerini sevdiği müddetçe başarı çıtası her zaman yükseklere çıkar diyen Metiner, Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Bir insanı kurtarmanın bir alemi kurtarmak kadar önemli olduğu çok iyi bilinmektedir. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden, toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Bundan dolayı da karşısına çıkabilecek zorluklar öğretmeni yıldırmayacaktır. Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Öğrenciler onu arar, onu sorarlar. Böylesine anlamlı yarışmayı organize eden sınıf öğretmenimiz Akile Taşkın'a da teşekkür ediyorum."dedi
Öğrenci velilerinden kompozisyon yarışmasında dereceye giren Raziye Zorlu ise şunları söyledi." 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle "Benim Öğretmenim" adlı kompozisyon yarışmasına öğrenci velilerimizle birlikte bende katıldım. Böylesine anlamlı ve kıymetleri hiç bir şeyle ölçülemeyecek olan öğretmenlerimizle ilgili duygu ve düşüncelerimizi yazma fırsatını bizlere sağlayan Okul Müdürü Ahmet Metiner ve bu yarışmayı organize eden sınıf öğretmeni Akile Taşkın'a teşekkür ediyorum. Çünkü yeri doldurulamaz öğretici eserine kıymet biçilemeyen varlık, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, her an muhtaç olduğumuz doktor, gerçeğin ve idealin üstadı, dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip olan değerli bütün öğretmenlerimizin bu vesile ile 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, onlara en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum."dedi