Karapınar Belediyesi, Karapınar Gençlik Merkezi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Enstitüsü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Ziraat Odası işbirliği ile ilçenin Reşadiye Mahallesinde, Belediye’ye ait 4000 metrekarelik Uğur Mumcu parkı içerisinde "Doğayla el ele Öğreniyorum Üretiyorum Paylaşıyorum" projesi kapsamında Organik Sebze ve Çilek Yetiştiriciliği uygulama sahasında İlçe Kaymakamı Şenol Öztürk , Belediye Başkanı Mehmet Yaka,  ve bazı daire amirleri tarafından öğrencilerle birlikte  sebze ve meyve topladılar. Alanda üretilen ve elde edilen ürünler ihtiyaç sahiplerine Gençlik Merkezideki Gönüllü gençler tarafından ulaştırılıyor. Belediye Başkanı Mehmet Yaka yaptığı açıklamada “Doğayla el ele Öğreniyorum Üretiyorum Paylaşıyorum projesinin her geçen gün daha da  geniş alan ulaştığını görüyoruz.. Gençlerimizin h projeyi öğrenmesi tarımla iç içe olması ve ürettiklerini ihtiyaç sahipleri ile paylaşması, dayanışma faaliyetinde bulunması son derece anlamlıdır.   Karapınar Belediyesi olarak bu projeye desteğimiz verdik ve vermeyede devam ediyoruz. Bu projenin tüm Türkiye’ye örnek olmasını temenni ediyorum. Projede emeği geçen herkese ve özellikle gönüllü gençlerimize çok teşekkür ediyorum."

İlçe Kaymakamı Şenol Öztürk  ise “Bu proje bizleri çok mutlu etti. Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen  İlçe Gençlik Merkezi Müdürümüz Muhammet Karakul’a ve tüm gençlerimize teşekkür ediyorum.”

'Orman Benim' Kampanyası Karapınar'da Büyük İlgi Gördü 'Orman Benim' Kampanyası Karapınar'da Büyük İlgi Gördü

Proje kapsamında yetiştirilen  kabak, domates, salatalık,yeşil fasülye biber, patlıcan, kavun, karpuz gibi bir çok ürün yetiştirilerek ihtiyaç sahiplerine  ulaştırıldı.

Programda Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, Nüfus Müdürü Recep Kesik,Emniyet Müdür Vekili Ramiz Kanık  ‘da  bulundular.