Yeşil pınar gazetesinde yaklaşık bir yıldır yazıyorum.Tarımla ilgili bilgileri araştırarak,yorumlarımı eklemek suretiyle,başta Karapınar çitçisi olmak üzere,internet sayfasını  bizi takip eden üst düzeyde kamu da çalışan arkadaşlarımızdan,esnaflardan,her kesimden  olumlu eleştiriler almamız bizi sevindiriyor ve  daha bilinçli yazılar hazırlamaya, insanımızı bilinçlendirme  yönelmekteyiz.
    Bazı kesimler ise neden yazın bu kadar çok okunuyor diye sorduklarında ise;  cevabımız. elbette  ülkemiz tarım ülkesi,tarım bu ülkenin olmazsa olmazlarından, diğer haberleri görsel ve yazılı basından takip ediliyor,tarım alanında ise bu şekilde yazıların az olması ilgiyi artırmaktadır diyerek cevaplandırmaya çalışıyorum.
     Şurası bir gerçek ki  yazılarımda seminerlerimde şunu beyan etmişimdir:"gelecekte  teknolojik savaşlar değil gıda savaşları olacaktır" tarıma ne kadar sahip çıkarsak,tarımı ne kadar iyi ve  kaliteli yaparsak,dünyadaki yerimiz sağlamlaşır. Tarım ve gıda da Dünyada söz  sahibi oluruz.Bu gün  teknolojinin olmadığında hayat durur mu? Aksaklıklar mutlaka olacaktır,ama hayat durmaz   devam eder.zaman kaybı olur.fakat şurası bir gerçek, insan oğlu hayatını devam ettirebilmesi için günde en az 2 defa karnını doyurması gerekir.İşte buda  gıdadan  daha açık ifade ile  tarım ve hayvancılıktan geçmektedir
      Bu gün tarım ve hayvansal ürünlerde  17 milyar dolar civarında ihracatımız var,hollandanın yüz ölçümü Konya ovası kadar.ve ihracatı 85 milyar dolar .bu ibareyi sosyal paylaşım sitesinde paylaştığımda ciddi eleştirler geldi.acaba neden Hollanda gibi olamıyoruz? yanlış nerede? Tarım politikalarımı yanlış? soruları arka arkaya geldi.insanımız gerçektende haklı.bu soruların cevabını yazmak bu sayfalara köşelere  yetmez,bir mühendis olarak sıkıntıları her hafta başka başlıklar  altında değerlendirip siz okurlarımız ve takipçilerimizle paylaşmaya çalışıyorum,Konyada yerel bir gazetede de tarım adına haftada bir yazarak onbinlere ulaşarak insanları tarım olumlu bir kelime verdik ise biz üzerimize düşen görevi yapmaya çalışmışızdır.
  Tarımda en büyük yanlış çiftçilerimizin eğitim noktasında yetersiz kalmasıdır.bilinçli bir eğitim yapılamamakta.ve  en büyük eleştirim ise  başta dernekler kooperatifler odalar eğitimlerini belli bir çiftçi kesmine ve 5 yıldızlı otellerde, kaplıcalarda parası olan üreticiler hem tatilini yapıyor artık nasıl bir eğitimse organizasyonlar  sohw niteliğinden öte gidememektedir.Önder çiftçi dediğimiz kesim ise zaten maddi imkanları müsait gerekli eğitimleri bilgileri gerekli yerlerden alıyor,bizim hedef kitlemiz çiftçilerimizin tümünü kapsaması gerekmi yor mu?hangi önder çiftçinin diğer üreticilere faydası olmuş, örnek olmuş takdiri ve eleştiririyi okurlarımıza bırakıyorum.
   Ülkemizin tarımsal potansiyeli, ürün zenginliği, bir çok üründe dış satım imkânlarının olması, Dünyadaki nüfus artışı ve gıdaya olan ihtiyacın sürekli olarak artması, insan sağlığı, hayvan refahı, sürdürülebilirlik, gıda güvenilirliği konularını her geçen gün daha önemli hale getirmektedir.Bu hususta mutlaka eğitimli çiftçilerle sağlanacaktır. Günümüzde eğitimin önemi çok büyüktür.eğitimin kalıcı ve yerinde olması devamlı ,tekrar edilmesi görsel uygulamalı,olmalıdır.Bilinçli bir eğitimle tarımın geleceği kurtarılmış,eğitimli çiftçi,bilinçli tarım,ve sağlıklı nesiller ortaya çıkaracaktır