SÜ Karapınar MYO'da İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi SÜ Karapınar MYO'da İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Fransa'nın batı kıyısındaki Saint-Nazaire şehrinde yaşayan Fransız ,Tura 15 Haziran 2023'te başladığını kaydetti. Fransa, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Karadağ, Arnavutluk, Yunanistan ve Türkiye’de bisiklet ile gezdiğini söyleyen Fransız ; 3 Nisan'da Kastellorizo'dan Kaş'a Türkiye'ye geldim .Bir çok şehri gezdim. Türkiye’den sonra Bulgaristan'a, ardından Yunanistan ve Arnavutluk'a gideceğim, tekneyle İtalya'ya, oradan da İtalya'dan İspanya'ya geçip Fransa'ya döneceğim. Bisikletle seyahat ediyorum çünkü bisiklet sana çok fazla özgürlük sunuyor. Şehre ulaşım sağlayabileceğiniz gibi, arabayla ulaşamayacağınız bazı yerlere de kolaylıkla vahşi doğaya girebilirsiniz. Ekolojiktir, sağlığınız için iyidir ve insanlarla bağlantı kurmanın harika bir yoludur. Çünkü seyahat ettiğimi görüyorlar ve konuşmak istiyorlar.
Ayrıca tembelseniz birkaç kilometre, isterseniz 100'den fazla kilometre yapabilirsiniz. Benim için seyahat etmenin ve yeni ülkeleri ve kültürleri keşfetmenin en iyi yolu bu.Bende büyük keyif alıyorum.
Türkiye harika, bisikletçiler için dünyanın en iyi ülkelerinden biri olarak ünlü  olduğunu biliyorum. Çünkü yollar iyi durumda, manzaralar muhteşem ve çeşitli ve insanlar çok nazik. Mesela tanıştıktan hemen sonra  Aksaray ilinde Armutlu köyünde bir aileyle yemeğe davet edildim. Türk mutfağı harika ve yemekleri çok lezzetli.Bunları unutmak mümkün değil.Türk insanı gerçekten çok cömert, herkes çok dost canlısı, bu gerçekten çok iç açıcı.  Ne zaman eve döneceğimi tahmin etmek zor ama sonbahardan önce Saint-Nazaire'e dönmeyi umuyorum, çünkü çoğunlukla çadırımda uyuyorum, Postacı, teslimatçı, depo işçisi gibi pek çok farklı iş yaptım ama şu anda fotoğrafçı olmayı istiyorum.
Tehlikeleri biliyorsanız, bisikletle gitmenin diğer yollardan daha tehlikeli olduğunu düşünmüyorum. Kendimi meteoroloji ve vahşi doğada tehlikeli olabilecek hayvanlar hakkında bilgilendirmeye çalıştım. Bisiklet sürerken mümkün olduğu kadar görünür olmaya çalışıyorum ve otoyol kurallarına saygı duyuyorum” dedi.