Etkinliğe Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Gençlik Hizmetleri Müdürü Muhammet Ali Karakul, Kurs hocaları, öğrenciler, Öğrenci Velileri ve vatandaşlar katıldı.

Program; Cumhuriyet Mahallesi  Kuran Kursu Öğrencilerinden hafız Mehmet Can Ekmekçi tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk yaptığı konuşmasında, “Öncelikle yaz Kur’an Kursu ile diğer yaz kurslarına katılımın beklenenin üzerinde olduğunu, yaz tatilinin öğrencilerimiz tarafından en iyi şekilde değerlendirilmeleri için görevlilerin üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirdiklerini, ayrıca çocuklarını yaz kurslarına gönderen anne ve babalara teşekkür ediyorum diyen Demirlenk, Yine bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen öğrencilerimize bu etkinlikte öğle yemeği ikramında bulunan Belediye Başkanı  Mehmet Yaka’ya çok teşekkür ediyorum”dedi.

Belediye Başkanı  Mehmet Yaka ise yaptığı konuşmasında “ Yaz Kur’an Kurslarında emeklerini esirgemeyen ve çocuklarımızla çok yakından ilgilenen ve dini eğitim veren başta ilçe Müftümüz Kadir Demirlenk’e, Gençlik Merkezi ve Komek görevlilerine, Hocalarına, Öğrenci Velilerine teşekkür ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan Yaz Kur’an Kurslarının sonuna gelmiş bulunuyoruz. Burada emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bizim zamanımızda şimdiki imkanlar yoktu. Dini bilgilerimizi köylerdeki camilerde hocalar tarafından verilmekteydi. Şimdiki imkanlar sayesinde öğrencilerimiz en güzel şekilde dini bilgilerini öğrenmektedir. Sayıları 2500’ü geçen öğrenci velilerimizi de ayrıca kutluyor, Belediye olarak sizleri ağırlamaktan dolayı mutlu olduğumu belirtirken Öğrencilerimizin bundan sonraki yaşamlarında üstün başarılar diliyorum”dedi.