23.07.2015 günü saat 10.30’da Belediye Meclis salonunda yapılan ihaleyi, İhale Komisyon Başkanı Musa Yaşar, İhale Komisyon Üyeleri İnş. Müh. Mustafa Kemal Altınsoy, Mimar Derya Baltoğlu, Memur Ramazan Karataş, Memur Yücel Halıcı gerçekleştirdi.

Yapılacak olan düğün salonu 1200.- M2 inşaat alanı, oturum alanı 1050.- M2 lik düğün salonunun zemin katında 900.- M2 lik salonu, mutfak, fuaiye, wc, kazan dairesi, hidrafor odası, Birinci katda ise gelin damat odası, idari bina bulunmaktadır. Ayrıca özel asma tavan imalatı, havalandırma ve özel ışıklandırma ile ses sistemi yapılacak şekilde projelendirilmiştir. Düğün salonu inşaatı yer tesliminden sonra 150 günde yani Aralık 2015 sonunda bitirilmesi planlanmakta olduğu yetkililerce belirtildi.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka bu konuda şunları söyledi.” Karapınar’da düğün salonu sıkıntısının zaman zaman yaşanması ve yeterli düğün salonu olmaması nedeniyle ilçemizin her geçen gün gelişme içerisinde olup, ileriki yıllar içerisinde nüfus artışının da yaşanacağı aşikârdır. Bundan dolayı vatandaşlarımızın nişan, düğün ve sünnet gibi merasimlerini rahat bir ortamda yapabilmeleri ve düğün salonu sıkıntısı yaşamamaları için 100. Yıl Atatürk parkı içerisine düğün salonu yaptırmayı uygun bulduk ve ihalesi yapılmış durumdadır. İlçemize şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum diyen Yaka, bundan sonra ilçemizde eksikliği hissedilen Soğuk Hava Deposunun da yapılacağını sözlerine ekledi.