Gündem 1: 5393 sayılı Belediye Kanununun 32. Maddesi gereğince Meclis Üyelerine ve İhtisas komisyon üyelerine 2018 yılında verilecek huzur haklarının tespiti görüşülerek oy birliği ile karar verildi.

Gündem 2: 5393 sayılı Belediye kanununun 25. Maddesi gereğince 2018 yılının gelir ve giderleri ile Mali hizmetlerin denetimi için denetim komisyon üyeleri gizli oyla yapılarak yapılan oylama sonunda denetim komisyon üyeliklerine Mustafa Kemal Gök, Mehmet Koçak, Mustafa Aşıroğlu, Şenel Küçükdurmuş, Ali Bozaklı seçildiler.

Gündem 3: Zabıta Personelinin fazla mesai ücretleri görüşülerek üst sınır teklifi oy birliği ile Kabul edildi.

Gündem 4:2019 yılında çalıştırılacak tam zamanlı sözleşmeli personelin ücretlerinin belirlenmesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündem 5: İlçemiz çeşitli mahallelerinde arsa satışlarının yapılması görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündem 6:Akçayazı ve yaylaları, Yenikuyu, Karakışla, Ortaoba, Kayacık, Sazlıpınar, Hasanoba, Çiğil mahallelerini kapsayan Uygulama İmar Planı askı itirazları görüşülerek İmar Komisyonuna sevki oy birliği ile kabul edildi.

Gündem 7: Apak, İsmetpaşa, Küllü, Türüdiye, Reşadiye, Hacıisa, Hankapı, Zafer, Yeni, Kale, Selimiye, Pınarbaşı, Alaaddin ve Çetmi mahallelerini kapsayan Revizyon Uygulama İmar Planı askı itirazları görüşülerek İmar Komisyonuna sevki oy birliği ile kabul edildi.

Gündem 8: Cumhuriyet, Adalet, Fevzipaşa, Türüdiye, Reşadiye, Hacıisa ve Alaaddin mahalleleri Revizyon Uygulama İmar Planı askı itirazları görüşülerek İmar Komisyonuna sevki oy birliği ile kabul edildi.

Gündem 9: İlçenin İpekçi mahallesinde Eski Sanayi mevkiinde Uygulama İmar Planı askı itirazları görüşülerek İmar Komisyonuna sevki oy birliği ile kabul edildi.

Gündem 10: Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğünde kullanılmak üzere 1 adet Karla Mücadele Aracının ve 1 adet Otobüs alınması görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündem 11: İlçemiz Kale mahallesi mülkiyeti belediyemize ait 125 ada 18 nolu parselin Karapınar Vergi Dairesine hizmet binası yapılmak üzere Karapınar Vergi Dairesi (Maliye Hazinesine) tahsis yapılması görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündem 12: İlçemiz Zafer mah. 231 adada 20,21,22,23,24,25,26 nolu parsellerin bir kısmında plan değişikliği yapılması teklifinin görüşülerek İmar Komisyonuna sevki oy birliği ile kabul edildi.

Ocak ayı 1. Birleşim başka gündem maddesi olmadığından dolayı oturumun kapanması oy birliği ile kabul edildi. Ocak ayı 2. Birleşim toplantısı 04.01.2019 Cuma günü saat 14.00 da toplanılması oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Meclis toplantısından sonra toplantıyı izleyen Karapınar Aydoğanlar M.Y.O yerel yönetimler bölümünde öğrenim gören bir grup öğrenci Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerine ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ettiler. Belediye Başkanı da M.Y.O öğrencilerine ilçemizi tanıtan kitaplar hediye etti.