Çetmi ve Pınarbaşı mahalleleri kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanında bulunan vatandaşlara ait parsellerle ilgili olarak acele kamulaştırma kararı alınmış, söz konusu parseller ile ilgili Karapınar Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından el koyma kararı verilmiş ve bu karar tapuya şerh edilmiştir. Acele kamulaştırma kararı kapsamında hak sahiplerine ait arsa ve konutlar için mahkemenin belirlemiş olduğu el koyma bedelleri hak sahipleri adına Karapınar Ziraat Bankasına depo edilmiştir.

Çetmi ve Pınarbaşı mahalleleri kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanında bulunan bütün evlerin 19 EYLÜL 2019 tarihine kadar boşaltılması gerekmektedir. Vatandaşlarımızın evlerini boşaltırken elektrik, su, telefon, vb. bağlantılarının ilgili kurumlardan ilişiğinin kesilmesi gerekmektedir. Ayrıca TOKİ ile ev anlaşması yapıp muvafakat senedi imzalayan vatandaşlarımızın kira yardımı alabilmeleri için 19 EYLÜL 2019 tarihinden önce evi boşaltmaları ve elektrik, su, telefon, vb. bağlantıların kesildiğine dair evrakların belediyemize teslim edilmesi gerekmektedir.

 

Evlerin boşaltılmasına müteakip hızlı bir şekilde yıkım işlemlerine başlanacaktır. Yıkım işlemi tamamlandıktan sonra yeni konut yapım işlemleri hızla devam edecektir. Çetmi ve Pınarbaşı mahalleleri kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanında şuan için farklı metrekarelerde 603 konut yapılması öngörülmektedir.
Kıymetli halkımızın bilgisine sunar, saygı ve selamlarımı iletirim.
​​ Mehmet YAKA
​​​​​​​​​Belediye Başkanı