Akredite olan ve akreditasyon süreci devam eden toplam 221 Oda/Borsanın Meclis ve Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri ile Genel Sekreter ve personelinin katıldığı törenin açılışında konuşan Hisarcıklıoğlu;  göreve geldikleri günden itibaren "takip eden" değil, "yönlendiren", "yol açan" olmayı amaçladıklarını ifade ederek, akreditasyon sisteminin hizmet kalitesinin standardizasyonu açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Akredite olan oda/borsaların, 5 yıldızlı oda/borsa sayılacağını bildiren Hisarcıklıoğlu, akreditasyon belgesi alan 21 oda/borsa ile 5 yıldızlı hizmet verme noktasına ulaşan oda/borsa sayısının 152'ye ulaştığını, akreditasyon çalışmaları süren 69 oda/borsa da sertifikasını aldığında 5 yıldızlı oda sayısı 221'e ulaşacağını, hedefin 365 oda ve borsanın tamamının akreditasyon belgesi alması olduğunu belirtti.

Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Bu belge, Londra'da, Paris'te, Berlin'de oda/borsa üyeleri hangi hizmeti alıyorsa, bizim odamız ve borsamızdan üyelerimizin de aynı kalitede hizmet alacağının garantisidir. 221 oda/borsamız belgesini aldığında, oda borsalarımızın yüzde 60'ı akredite olmuş hale gelecektir.

Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kemal Sözen  ise yaptığı açıklamada KATSO ‘nun üyelerine 5 yıldızlı hizmet verdiğini, hizmetin kalitesini arttırmak için var güçleri ile çalıştıklarını Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası daha ilerilere taşıyacaklarını belirtti.