Belediye ve Meclis Başkanı Mehmet Yaka'nın başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Meclis Üyelerinden, Mustafa Kemal Gök, Abdullah Yarımoğlu, Emre Özsoy, Osman Arı, Yusuf Zengin, Mustafa Aşıroğlu, Şenel Küçükdurmuş, Erol Demirel, Ömer Ali Sağlemer, Ali Bozaklı, Mehmet Öztürker, Dündar Mehmet Taşçı, Emin Çenesiz katıldı. Mehmet Koçak ve Ayhan Karaaslan mazeretleri nedeniyle Belediye Meclis üyelerinin kararı ile izinli sayıldı.
Karapınar Belediyesinin ve Büyükşehir Belediyesinin 42 manhallede yapmış olduğu yatırım ve çalışmalar slayt eşliğinde meclis üyeleri tarafından izlendi.
Ek olarak gündem dışı konulardan üç maddelik Adalet Mahallesinde 331 adada plan değişiklik teklifi, Asansör Periyodik Muayene ücretlerinin belirlenmesinin görüşümesi, Fen İşleri Müdürlüğünde kullanılmak üzere ikinci el olarak 1 ad. traktör, bir adet çift kabin kamyonet ve bir adet kapalı kasa kamyonet alınmasının görüşülmesi oy birliği ile gündeme alınması kabul edildi.
Gündemde bulunan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 32. maddesi gereğince Meclis Üyelerine ve İhtisas Komisyonu üyelerine 2016 yılında verilecek huzur haklarının tespiti görüşüldü ve Bakanlıkça belirlenen üst sınırın uygulanmasına oy birliği ile kabul edildi.
5393 Sayılı Belediye Kanunun 25. maddei gereğince 2015 yılının gelir ve giderleri ile Mali Hizmetlerin denetimi için denetim komisyonu gizli oyla yapıldı ve Mustafa Kemal Gök, Abdullah Yarımoğlu Mehmet Koçak, Mustafa Aşıroğlu 11'er oy ve Ali Bozaklı 13 oy alarak komisyona seçildiler.
5393 Sayılı Belediye Kanunun 20. maddesi gereğince meclis toplantısının sesli ya da görüntülü olarak kayıt edilmesi görüşüldü ve  3 oya karşılık 10 oyla eski Meclis Başkanı üyelerinin tuttukları tutanakların yeterli olacağı kabul edildi.
2016 yılında çalıştırılacak tam zamanlı sözleşmeli personellerin ücretlerinin belirlenmesi görüşülerek plan bütçe komisyona havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Zabıta personelinin fazla mesai ücretlerinin belirlenmesi görüşüldü ve 2016 yılı fazla çalışma ücretlerinin 428 TL olarak oy birliği ile kabul edildi.
Fevzipaşa Mahallesinde 1591 Ada 36 ve 37 adaya isabet eden mevcut planda tadilatın yapılması ve Hacı Ömerli mahallesinde 197 ada da plan tadilatının yapılması tek tek görüşülerek imar komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.
İlçenin çeşitli mahallelerinde Belediyeye ait arsaların satışlarının yapılması görüşüldü ve satışlarının yapılması oy birliği ile kabul edildi.
Adalet Mahallesinde 331 ada da plan değişiklik teklifi görüşüldü ve imar komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Asansör Periyodik muayene ücretlerinin belirlenmesi görüşüldü ve Plan Bütçe Komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.x
Beledile Fen İşleri Müdürlüğünde kullanılmak üzere ikinci el olarak 1 Ad. Traktör, 1 Ad. Çift kabin kamyonet ve 1 adet kapalı kasa kamyonet alınması görüşüldü ve alt sınır 2004 model ve üstü olmak üzere alınması oy birliği ile kabul edildi.
İkinci oturumun Cuma günü saat 14.00'de toplantının yapılması oy birliği ile kabul edilerek oturum kapatıldı.
Gündem dışı Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Belediyenin yaptığı çalışmalar ve yatırımlarla ilgili Meclis Üyelerini bilgilendirdi. Belediye Meclis Üyesi Mehmet Öztürker Merkez mahallelere verilen hizmetlerin diğer mahallelere de verilmesini istedi. CHP'den Belediye Meclis Üyesi Emin Çenesiz, Belediye Başkanı bütün mahallelere eşit şekilde hizmet götürmesinden dolayı Başkan Mehmet Yaka'ya teşekkür ediyorum."dedi
Belediye Başkanı da İlçemizin gelişmesi yolunda yaptığımız bütün yatırım ve çalışmalarda Belediye Meclis Üyelerimizin, personellerimizin ve birim amirlerimizin emekleri vardır. Hepinize ayra ayrı teşekkür ediyorum. 2016 yılı ve sonrası daha da iyi olacaktır."dedi