Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bakan Yard. Kutbettin Arzu,  TAGEM Genel Müdürü Doç.Dr. Masum Burak, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş, Toprak Su Daire Başkanı Dr. Bülent Sönmez, Konya Valisi Muammer Erol ve beraberindeki heyet Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve Meclis Üyelerini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Mehmet Yaka’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Belediye Başkan Yrd. Ve B.Şehir Belediye Meclis Üyesi Emre Özsoy, Belediye Meclis Üyeleri tarafından Karapınar Belediye Binasında karşılanan misafirlere Karapınar yoğurdundan yapılmış ayran ikram edildi.

Bakan Yard. Kutbettin Arzu bir müddet Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve Meclis Üyeleri ile sohbet ederek ilçenin sorunları ve yapılan çalışmaları hakkında genel bilgi verildi. Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Bakan Yrd. Arzu’dan Karapınar’ın Çevre Amaçlı Tarım Arazileri Koruma programı “Çatak”a alınmasına, TMO kurutma tesisi kurulması, Ofis silolarının şehir dışına çıkarılması, Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma sahasının iyileştirilmesi yolunda destek istendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yrd. Gutbettin Arzu ise Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve ekibinin isteklerinin dikkate alınacağını ve bu konuda yardımcı olunacağını söyledi.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve Belediye Meclis Üyeleri tarafından Bakan Yardımcısı Gutbettin Arzu’ya, Genel Müdürler Doç.Dr. Masum Burak ile Mevlüt Gümüş’e, Konya Valisi Muammer Erol’a Karapınar’ın el sanatlarından olan tülü hediye edildi.

Buradan Bakan Yrd ve beraberindeki heyetle birlikte Karapınar AK Parti İlçe Teşkilatına gelerek İlçe Başkanı Nadi Tartan ve Parti Meclis Üyeleri tarafından karşılanan Bakan Yrd. ve beraberindeki heyetle ilçenin sorunları ve yapılan çalışmalar hakkında AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan tarafından genel bilgi verildi ve istekleri dinlenerek not alındı. Karapınar’a her konuda yardımcı olacağını belirten Bakan Yrd ve beraberindeki heyet Karapınar’dan ayrıldılar.