Küçükaşlama mahallesinde sarkan ipe takılarak havada mahsur kalan  Kartal'ı görenler, durumu Karapınar Medaş ekiplerine bildirdi..
Ekipler elektrik diğerine yuva yapan Kartalı yaralı olarak kurtarırken,yuvada bulunan  2 yavrusu açlık ve susuzluktan öldüğünü belirlediler.
Yaralı Kartal'ı teslim alan Ortaoba mahallesinde yaşayan Enver İşler adlı vatandaş.Yaralı kartalı  2 gün evinde beslediğini ve yarasına ilk müdahalede bulunduklarını kaydetti.
Küçükaşlama  köyüne ziyaret gittiğini ve   Kartalı  ipe sarkık halde gördüğünü ve durumu ilgilere haber verdiğini belirten duyarlı vatandaş İşler," Yaralı kartal' Karapınar'da bulunan bir Veteriner Hekim'e götürdüm ve tedavisini yaptırdım. Yuvasında ayağı ipe takılı olduğu için mahsur kalmış. Yavruları da açlıktan ve susuzluktan ölmüş.Kendiside çok bitkindi.İlk müdahalesini yaptırıp.İlgilere teslim ettim" dedi.
Veteriner Hekim Mustafa Mutluer ise Kartal'ın açlıktan ve susuzluktan dolayı vitamin takviyesi yaptıklarını kaydederek,İpe sarılı ayağında ve kanadında ciddi yaralar var. .Daha donanımlı bir Klinikte tedavinse devam edilmesi gerekir.Biz ilk müdahalede bulunduk." diye konuştu.
 Yaralı Kartal Ereğli Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği ekiplerine teslim edilmek üzere Karapınar Belediyesi Zabıta ekiplerine  bırakıldı.