Başkan Durmuş Üner baharlık ürünlerde başta sulama olmak üzere üretim maliyetlerinin çok artması nedeni ile çiftçilerimizin garanti ekim zamanlarını dikkate aldığını, yağışlar sonrası toprak tavlarının iyi olması havaların ısınması ve don riskinin gözükmemesi sebebi ile bugünlerde mısır ve şekerpancarı ekiminin çok hızlandığını belirtti. Çiftçilerimiz için sulama yapmadan sağlıklı çıkışı sağlamanın mısır ve pancar için çok önemli olduğunu bu yüzden bayramda beklenen yağış öncesi çiftçilerimizin acele ettiğini söyledi.

Prof.Dr Süleyman Soylu ise bu tarihten itibaren mısır ve pancar ekimi için önemli bir risk gözükmediğini ve çiftçilerimizin ekimlere başlayabileceklerini kaydetti.

Prof. Dr.  Soylu bayram öncesi esen şiddetli lodos rüzgarlarının buğday ve arpa tarlalarında bitki gelişimlerini hızlandırdığını olumlu katkı yaptığını fakat bunun yanında topraktaki nemi de uçurdu. Çiftçilerimizin yağış durumuna göre verim için kritik dönem olan bu ayda toprak nemine göre mutlaka yeterli su ve bitki besleme uygulamalarını yapabilirler.

Başkan Durmuş Üner son olarak bu yıl havaların mantar hastalıkları için uygun gittiğini çiftçilerimizin tarlalarını sık sık kontrol etmelerini ihtiyaç duymaları halinde Odanın kendi yürür hassas ilaçlama makinası ile Çiftçilerimize yardımcı olmaya hazır olduğunu söyledi...