TOBB Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu genel kurul konuşmasında; Türkiye'nin seçim sürecini sükunetle tamamladığını belirterek, "Artık seçimleri geride bırakma, dengeleri yerine oturtma, daha huzurlu, daha mutlu ve daha müreffeh bir Türkiye için hep birlikte çok çalışma zamanıdır." dedi.
TOBB 79'uncu Genel Kuruluna Karapınar Ticaret ve Sanayi Odasından Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Delegesi Mustafa Kemal Sözen, Meclis Başkanı Hüseyin Çevik ve Genel Sekreter Hakkı İnci katılım sağladılar.
Genel Kurul hakkında değerlendirmede bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Sözen TOBB'un 79'uncu Genel Kuruluna çok yoğun ve üst düzey 

bir katılım oldu. TOBB ülkemizin en dinamik, en güçlü ve en etkin sivil toplum kuruluşu. Ülkemiz özel sektörünün, KOBİ'lerinin, sanayiin, ihracatının, istihdamının, yatırımlarının, dış tanıtımının en önemli kurumu. En güçlü sözcüsü. Bunlarda şüphesiz Rifat Başkanın çok büyük katkısı var.Camiamızda Ülkemizin her kurumundan, her ilinden, her bölgesinden, her sektöründen orada temsilciler var. Çok geniş bir perspektifi ve çok geniş bir sorumluluğu var. Birliğimizin gelişmesi, Türk özel sektörünün gelişmesi, Türkiye'nin büyümesi hepimizin yararınadır. Bölgemizdeki tüm ülkeler bundan istifade edecektir. Bu nedenlerden dolayı ben genel kurullarımızı çok önemsiyorum ve ekonomimiz için, iş dünyası için önemli bir fırsat olarak görüyorum" dedi.
Seçimler sonucunda Karapınar  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kemal Sözen, TOBB Mevzuat Komisyonuna yeniden seçildi. Sözen, dört yıl boyunca komisyonda görev alacak. Başkan Sözen; Tobb Mevzuat Komisyonu üyeliğine yeniden seçilerek, ilçemizin  başkentteki iktisadi lobisinin temsilcisi olmaktan mutluluk duyuyorum. Almış olduğumuz bu sorumluluğu ilçemiz  ve odamızın yararı için layıkıyla yerine getireceğiz. Bu süreçte bizlerin hep yanında yer alan, destek veren TOBB Başkanımız Sayın RifatHisarcıklıoğlu'na teşekkür ederim. Bu vesileyle Başkanımız RifatHisarcıklıoğlu'nu da Türk özel sektörünün kanuni temsilcisi olan TOBB'nin Başkanlığına bir kez daha seçilmiş olması dolayısıyla kutluyorum. Önümüzdeki dönemde yapacağı bütün çalışmalarda başarılarının devamını diliyorum" ifadelerinde bulundu.