Bu proje sayesinde Çadır Hayvan Barınaklarından birinse sahip olan Salih İvriz,KOP sayesinde  hayvan sayılarını artırdıklarını söyledi.

Karapınar’da yaşayan Genç çiftçi Salih İvriz,,Tarım ve Orman Bakanlığının Genç Çiftçi Projesi'nden yararlanmak için 2018 yılında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvurdu.

Karapınar ilçesi Fevzipaşa mahallesi Demiryayla mevkisinde  küçükbaş hayvan üreticisi olan Genç çifti Salih İvriz,%70 hibe ile 2 yıl önce aldığı portatif çadırda koyun yetiştiriciliğine devam ettiğini kaydetti.

KOP desteğinin genç çiftçileri  motive ettiğini ve hırslandırdığını söyleyen İvriz ,KOP  yöneticilerine teşekkür etti.

Karapınar’da 80 civarında portatif çadır’ın KOP tarafından genç çiftçilere  sağlandığını belirten genç Çiftçi Salih İvriz şunları kaydetti.”

Bölgede küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaşması ve kolaylaştırılması amacıyla üreticilere portatif hayvan barınağı projelerinden son derece memnunuz. Bu barınak ile hayvan sayımsızda büyük artış oluyor.Son derece sağlıklı.Bu şekilde hayvancılıkta kolaylaştırılmasına imkan tanınıyor.

Özellikle konfor ve refah seviyesi yüksek olan barınaklar ile  sürü yöneticiliğini daha cazip hale getiriliyor. iş istihdamına imkan tanınarak, bölge halkımızın gelir düzeyini de artırmaktadır./ % 70 hibe ile 10  bin lira ödeyerek sahip olduğumuz bu portatif çadır  genç çiftçilerin  ekonomik Özgürlüklerine  kavuşmasına  katkı yapmaktadır.  Küçükbaş beslediğimiz . Eski ağılımız kapasitesi çok azdı..KOP’bu bu projesi ile birlikte kazancımızda arttı.Kendilerine genç çiftçiler  adına teşekkür ediyorum” dedi.