Seçim ofisi açılışına Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi yönetim kurulu üyeleri   Mehmet Uğurlu, Himmet Türkoğlu, Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Ereğli Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik, Ereğli Ticaret Borsası Başkanı Zekeriya Ünlü, Ereğli Şoförler Odası Başkanı Yalçın Bozkır, Karapınar Esnaf kefalet kooperatifi  başkanı Abdullah Şenyurt,Karapınar Nakliye şoförler motorlu taşıyıcılar  kooperatifi başkanı Ahmet Emekli,Karapınar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Ünver, Karaman ve Karapınar STK başkanları, Ereğli mahalle muhtarları, STK temsilcileri, kooperatif üyeleri ve çiftçiler katıldı.

Yoğun bir katılımın gerçekleştiği açılışta konuşma yapan Talha Üzer, seçim sürecinde vaat ettikleri hizmet ve yatırımları 4 yıl içerisinde yerine getirdiklerini ifade etti ve yeniden görev verilmesi durumunda çiftçilere kazandırılacak yatırımları söyledi.

“Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi, 7 ilçe ve 1 il merkezini kapsayan geniş bir alandan sorumlu. Pandemi süreci ve rakiplerimizin gereksiz davalarına rağmen biz bu geniş alanda çok güzel çalışmalar yaptık. Hizmetlerimizi ve yatırımlarımızı, üreticilerimizin ihtiyaç durumlarına göre düzenledik ve gerçekleştirdik. Sözleşmeli üretim modeline geçmediğimiz sürece üretimde devamlılığı sağlayamayacağımızı düşündük ve başlattığımız sözleşmeli üretim modeliyle, sürekli fiyat garantisi ve desteklerle üreticilerimizi ayakta tuttuk” diyen Talha Üzer, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Göreve geldiğimizden bu yana kooperatifimizin cirosunu 6 kat artırdık. Bu ciroyu da yine üreticilerimize yeni hizmetler kazandırmak için kullandık. Sudurağı’na 1600 metrekare kapalı alana sahip satış mağazası açtık. 3 milyon yatırım bedeli ile  saatte 10 ton buğday, 7 ton ayçiçeği, 5 ton bakliyat işleme kapasiteli eleme tesisi kazandırdık. Kazımkarabekir ilçemize 1200 metrekare kapalı alanda satış mağazamızın inşaatını başlattık. Karapınar Hotamış’ta 1800 metrekare kapalı alana sahip tesisimizi kazandırdık. Üreticilerimizin ürünlerini depolayabilmeleri için Ereğli’ye 24 bin ton kapasiteli lisanslı depomuzu kazandırdık” dedi.

Kooperatifimiz bünyesinde petrol istasyonumuzu açarak, üretimin sürekliliğini sağlamak adına, üreticilerimize indirimli ve vadeli mazot satışı imkânı sunduk.

Kooperatifimiz ve Finansbank arasında yapılan protokol ile, Finansbank tarım kartları ile yapılan alışverişlerde üyelerimizin faydalanacağı indirimli ve vadeli imkânlar sunulmasını sağladık.

Üreticilerimizin pancar hasatlarını kat kat daha kolay yapmalarını sağlamak ve pancar tarımına teşvik etmek için 6'lı pancar söküm makinesini üreticilerimizin hizmetine sunduk.

Karaman ve Karapınar'a pancar kantarı kazandırarak üreticilerimizin hizmetine sunduk.

Karaman Kazımkarabekir ilçemizde 1200 metrekare kapalı alana sahip satış mağazamızın inşaatını başlattık. Satış mağazası inşaatımız 4 ay sonra faaliyetine başlayacak.

Süt toplama merkezimizi kurarak süt alımına başladık ve üreticilerimizin süt üretimlerini değerlendirdik.

Bütün bölgelerimizde çiftçilerimizin ürettiği ürünlerin alımını yaparak piyasayı regüle ettik çiftçimize sahip çıktık.

Çiftçilerimizin desteğiyle hayata geçirdiğimiz sistematik yönetim sistemini yine çiftçimizin desteğiyle güçlendirme zamanı. Biz önceki seçimde bir zemin oluşturduk, çiftçiyi düşünerek büyük adımlar attık. Şimdi güçlenerek büyüme zamanı. Kadromuzun tecrübesi ve hizmet aşkı ile üreticilerimizin bize olan güveni ve sevgisi en büyük zenginliğimizdir.  Biz üreticimize ne söz verdiysek tuttuk, şimdi yeni sözler verip, birlikte yeni kararlar alma, yeni görevlerde elimizi taşın altına koyma zamanı. Ziyaretlerimizde üretici dostlarımıza belirttiğimiz gibi; biz kazanırsak birlikte üretiriz, birlikte kazanırız. Üretmenin değerini, alınterinin kıymetini bilen içinizden biri olarak söylüyorum. Çiftçimiz emeklerinin karşılığını daima alacak.

Plânlı ve altyapılı birçok proje hazırlıyor, daha çok üretme ve üreterek kazanma inancıyla çalışıyoruz. Gücümüze güç katan güveninizle çalışmalarımızın üstüne yenilerini koyarak, üreticimize destek olmanın yollarını arıyoruz. Biz bugün seçim çalışmalarında üreticilerimizle birlikte yürüyoruz, yarın koşarak hedeflerimize ulaşacağız.

-Ereğli’ye Yem Fabrikası, Karapınar’a Gübre Fabrikası, Karaman’a Sulama Sistemleri Fabrikası, Emirgazi’ye Satış Mağazası Sözü-

4 yıllık görev süreleri içerisinde hiçbir bölgeyi ve çiftçiyi ayırmadan hizmet ettiklerini söyleyen Talha Üzer, “Daha önce kooperatifin araçları belli köylerde belli kişilere çalışıyordu ama biz yönetime geldikten sonra buna da son verdik. Kooperatifimizin araçları her köyde her üyemize hizmet ediyor. Kooperatifimizin 6 bin tonluk yem satışı var.  Yem satışlarını daha ucuz girdi ile üretip üreticilerimize daha ucuz şekilde ulaştırabilmek için, Çakmak tesislerimizin bulunduğu alanda yem fabrikamızı Ereğli’ye kazandıracağız. Karapınar organize sanayi bölgesinde satın aldığımız 16.000 metrekare arsa üzerinde  ilçemize bitki besleme ilaç ve gübre fabrikamızı kazandıracağız. Karaman’a sulama sistemleri fabrikamızı kazandıracağız. Emirgazi ilçemizde 10 bin metrekare alana satış mağazamızın açılması için gerekli işlemleri başlattık” dedi.

Konuşmasında, pancar Ekicileri Kooperatifi adayı Duran Özbudak’ın iddialarına da yanıt veren Talha Üzer, “Daha önce, yönetim ve denetim kurulu seçimlerini birleştirelim dedim kabul etmediler. Bugün çıkıp denetim kurulu seçimlerini yapacaklarmış. Denetim kurulunun seçimlerine daha 3 yıl var efendim, geçiniz oraları. Kooperatif üyeleri gübre alamıyormuş, menşei belli değilmiş. Hepiniz biliyorsunuz ki gübreler ithal geliyor. Limana gelir, orada özel kuruluşların, kooperatiflerin mühendisleri tarafından analiz yapılır. Gemilerin içindeki gübrelerin hepsi aynıdır, torbaları farklıdır. Ama bunu Duran Özbudak bilmez, çünkü o harita mühendisi, ben ziraat mühendisiyim. Siz de bu kooperatifi, üretimden anlamayan harita mühendislerine değil, işin ehli olan ziraat mühendislerine teslim edin. Onlar da kuru kuru saldırı politikası ile iftira siyaseti yapmasınlar, yapacaklarını anlatsınlar, projelerini anlatsınlar” dedi.