Bu kapsamda; S.Ü. Rektör Vekili Prof. Dr. Emrullah Eken ve Medaş Genel Müdürü Erol Uçmazbaş tarafından imzalanan protokol Okul toplantı salonunda imzalandı.

 Programa Karapınar Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulu Müdürü, Öğretim Görevlisi Naim Çağlar Diri, okul akademisyenleri ve öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşti.

 Protokol kapsamında Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojileri Programından 8 öğrenci Medaş da staj yapacak olup her birine günlük tutar hesap edilerek burs verilip, sigorta yapılacak.

Selçuk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Emrullah Eken, Medaş bizim ülke olarak enerji sektöründe ülkemizin gözbebeği sektörleri bir tanesi. Bu yönden kendilerini takdir ediyoruz. Çok büyük bölgede faaliyet gösteriyor. Binlerce çalışanı ve geniş hizmet ağı ile milyonlarca insana hizmet veren bir şirket dedi.”

Prof. Dr. Eken, Bu proje öğrencilerimiz açısından büyük bir kazanç olacak.

 Protokol kapsamında kurslar düzenlenecek, hizmet içi eğitimler verilecek. Okulda edindikleri teorik ve pratik bilgileri uygulamalı öğrenmiş olacak. Bu öğrencilerimiz için bir avantaj. Bunun yanında az sayıda olsa burs imkanı da sağlanacak. Zaman içerisinde bu burs imkanı OSYM tercih kitaplarına yansıyacak. Zaman içerisinde bunun olacağını düşünüyoruz. Bu hem okulun görünürlüğünü artıracak hem de Alternatif kaynaklar bölümüne tercih edenlerin sayısı da artacaktır. Bu durum bölgen gelişmişliğine de katkı sağlayacaktır. Enerji sektörün dünyada en önemli sektördür. Buradaki güneş enerji santrali bunlardan bir tanesidir.

MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş,” Bizim niyetimiz üniversitede okuyan gençlerimizi tecrübe edinmelerini sağlamaktır.Okulda teorik bilgi alıyorlar. Pratiği onlara öğretmek istiyoruz. Okulu bitince iş hayatına hazır hale gelmeleri açısından bu proje önemli. Medaş olarak teoriği pratiği bilen arkadaşları da bünyemize katmak istiyoruz. Bunun vatandaşın faydası olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda genç arkadaşlarında üniversiteyi   bilgili olarak dolu dolu yaşamasını amaçlıyoruz. Bu protokolü yapmak bugüne nasip oldu. Çok mutluyuz. Gençlerimiz bu Projeye sahip çıksın.Tecrübe kazanımı açısından çok değerli. Projeyi hep birlikte başarılı şekilde yürüteceğiz Hayırlı olsun” dedi.

Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojileri Program öğrencisi Ahmet Sarıkuş, Teorik bilgileri sahada görerek ve uygulamalı öğreneceğiz Çok güzel bir proje oldu. Öğrenciler adına teşekkür ediyorum” dedi.

Heyet, daha sonra Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulu'nun (MYO) çatısına kurulan güneş panelleri sayesinde okulun elektrik ihtiyacının karşılandığı paneller ile Laboratuarlar gezildi.