Üniversitenin alternatif enerji kaynakları laboratuvarlarında Güneş Enerjisi, Rüzgar Enerjisi, Hidrojen Enerjisi ve Depolama Teknolojileri eğitim setleri ile bir çok ölçü aleti ve montaj işlemleri için el aletleri bulunmaktadır. Öğrenciler öncelikle bilgisayarda deney setlerine özel simülasyon programını kullanarak sistemlerini tasarlamakta ve daha sonra tasarladıkları sistemi deney setlerinde uygulamaktadırlar. Simülasyon ve uygulama verilerinin karşılaştırıldığı, farklı ölçümlerin yapıldığı, öğrenme ve uygulama becerilerinin geliştirildiği laboratuvarlarda, kurulumu tamamlanan güneş enerjisi tesisi ile birlikte öğrencilere katma değer sağlayan bir yapıya dönüşmüştür.

 Meslek Yüksekokulun bilgisayar laboratuvarında öğrencilere office ve cad tabanlı çizim programı eğitimi verilmektedir. Öncelikle programların öğretilmesi, office programları üzerinde hesaplamaların ve akabinde projelendirme çizimlerinin yapılması amaçlanan eğitim programı 2 dönem boyunca çeşitli dersler kapsamında anlatılmaktadır. Pratik hayatta proje okumasını ve çizmesini bilen, bilgisayarlı hesaplama yapabilen tekniker ihtiyacına çözüm olması açısından da bu eğitimler oldukça önemsenmektedir.

Öğrenciler sistemin demontaj-montaj işlemlerini gerçekleştirmekte ve bu sayede pratik hayatta karşılarına çıkacak gerçek uygulamalar için tecrübe kazanmaktadırlar.