Karapınar Belediyesinin düzenlediği programa Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Atış, Test ve Değerlendirme Grup ve Garnizon Komutan V. Yüzbaşı Ufuk Devam, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbaba, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, Başkan Yardımcısı Emre Özsoy, Belediye Meclis Üyeleri,  STK Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Şehit Aileleri ve Gaziler katıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve eşi Saniye Yaka programdan önce masaları tek tek dolaşarak Şehit Aileleri ile Gazilerle sohbet etti.

Başkan Yaka programda yaptığı konuşmasında "Bu vatan toprakları çok değerlidir. Tarih boyunca bu ülke birçok saldırıya maruz kaldı. Bu ülkeyi ülke yapan şehitlerimizdir. Bizi millet yapan ve diğer toplumlardan ayıran en önemli özelliğimiz; birlik, beraberlik ve inancımızdır. 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyor, yemek davetimize teşriflerinizden dolayı herkese teşekkür ediyor, şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allah'tan rahmet diliyor, Gazilerimize sağlıklı mutlu bir ömür diliyorum." dedi.

Kaymakam Mustafa Karaca yaptığı konuşmasında “ 19 Eylül Gaziler Gününüzü gönülden tebrik ediyor. Şehitler ve Gazilerimiz başımızın tacı olup kapımız herzaman onlara açıktır. Onların bizlerin yanında ayrıcalıkları vardır. Her konuda çekinmeden Kaymakamlığa bağlı Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çekinmelerine gerek yok. Bunlara yardımcı olmak bizim en asli vazifemizdir. Bu yemeği tertip eden Karapınar Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.