Plaka Tanıma Sistemleri, Polis ve Jandarma'nın trafikteki adeta gözü oldu.ANKARA (İGFA) - Karayollarına yerleştirilen Plaka Tanıma Sistemleri (PTS) ile aranan, hacizli, çalıntı ve ikiz plakalı (bir araca tescilli plakanın kopya edilerek başka bir araca takılması) araçlar hemen bulunuyor.

İçişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan habere göre PTS sistemi sayesinde yılbaşından bu yana aranan 5 bin 442 araç tespit edildi, 930 çalıntı araç bulundu.

Polis ve jandarma sorumluluk bölgelerindeki taşıt ve trafik güvenliğinin üst düzeye çıkarılması amacıyla karayollarına 80 bin 901 kamera, 4 bin 183 Plaka Tanıma Sistemi (PTS) yerleştirildi. PTS’ler ile kameralar aracılığıyla çekilen araç fotoğrafları üzerinden plaka tanımlanarak, veri tabanına kaydedilirken, olası acil güvenlik durumlarında plakası okunan araçların bilgileri sorgulandı.

9.278 ARACA İŞLEM YAPILDI

Suç olaylarının aydınlatılmasında güvenlik güçlerine büyük kolaylık sağlayan PTS kayıtları sayesinde 1 Ocak-5 Haziran 2022 tarihleri arasında; bir suç dolayısıyla şikayet edilen  5 bin 442 aranan araç tespit edilirken, 930 çalıntı araç bulundu.

Ayrıca 8 araç trafikten men edilirken, 791 çalıntı plakalı, 2 bin 107 kayıp plakalı olmak üzere toplam 9 bin 278 araca adli ve idari işlem yapıldı.