Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş Genel Müdürü Mücahit Aslan ve Tarımsal Üretim Dairesi Başkanı Sadık Serhat'ı Türkşeker genel merkezinde Ak Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez Karaman Milletvekilleri Oğuzhan Eser, Recep Şeker eşliğinde Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, Karapınar Nakliyeciler Kooperatifi başkanı Ahmet Nuri Emekli, Ereğli Pancar Ekicileri Koop. Başkanı Talha Üzer ve Karaman, Emirgazi, Ereğli, Ayrancı, Kazım Karabekir Ziraat Odası Başkanları ile birlikte ziyaret ettik.

Samimi ortamda gerçekleştirilen toplantıda, Pancar ekicisinin sorunları, önümüzdeki dönem için üreticilerimizin beklentileri başta olmak üzere sorunlarımızı ve taleplerimizi ilettik.

Bunlardan bazıları;

1- Ayni Ve Nakdi avansların %100 artırılması.

2- Küspe haklarımızın tekrar %20’ye çıkarılması

3- Taban fire oranlarının %4’e düşürülmesi.

4- Nakdi verilen küspe fiyatlarının piyasa şartlarına göre yükseltilmesi.

5- Pancar teslimini %90 tamamlayan üreticilere 4.nakdi avans verilmesi.

6- Pancar paralarının ödemesinin , her üreticinin pancar teslim tarihine göre belirlenmesi

7- Ereğli Şeker Fabrikasının kapasitesinin artırılarak, pancar sökümü ve tesliminin geç tarihlere bırakılmaması.

8- Maus randevularının grup başkanları ile istişare edilerek verilmesi.

9-Özel sektör ve Kooperatiflerin açıklamış olduğu fiyatlarında göz önüne alınarak çiftçimizin pancar ekimine devam edebileceği bir referans fiyatı açıklanması.Konusunda taleprimizi ilettik.

Ziyaretlerimizde bizlere eşlik eden ve taleplerimize destek veren Sn. Milletvekillerimize bizleri konuk eden Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş Genel Müdürü Mücahit Aslan ve Tarımsal Üretim Dairesi Başkanı Sadık Serhat'a teşekkür ediyoruz.Denildi.