Başkan Önal Belediye Personeli İle İstişare Toplantısı Gerçekleştirdi Başkan Önal Belediye Personeli İle İstişare Toplantısı Gerçekleştirdi

Obruk bölgede çalışan isçiler tarafından fark edildi. Bir vatandaşa ait Şekerpancarı tarlasının orasındaki obruk 27 metre  çapında ve yaklaşık 15 metre derinliğinde oluşmuş.
Obruk oluşumların son zamanlarda oluşan obruklara bir yenisi daha eklendi. En sonra birkaç gün önce Vahap obası mevkiinde 7 metre derinliğinde bir obruk meydana gelmişti.
Avşar mevkiinde oluşan obrukta birkaç gün önce sulama yapıldığı kaydedildi .Çevrede yaşayan çiftçiler tarafından görülen obruk bölgedeki çiftçilerde tedirgin etti. Daha öncede Avşar ve buraya yakın Sırnık mevkiinde obruklar meydana gelmişti.
Çalışanlar var
Oluşan son obrukla birlikte bölgenin çevresinde hasat edilen tarlalar yeni ekime hazırlanırken yonca,şeker pancarı ve mısır ekili tarlalar var. Obrukların bölgede yaşayan ve çalışanlar için korku ve endişeyi de beraberinde getirdi.. Sulama yapan  veya hat değiştiren  bir çok insan son obruklar ile korku yaşadı.
Obruğu ziyaret eden öğrencilerde endişelendi
Doğal oluşum obruklar çiftçileri ve bölge halkını korkutsa da ziyaretçiler için farklı bir deneyi oluşturuyor.  Avşar obruğunu ziyaret eden  Selçuk Üniversitesi Aydoğalar MYO öğrencileri Can Olkun ve Ramazan Yücel televizyonda gördükleri obrukları ilk defa görmenin heyecanını yaşadılar.
Can Olkun adlı öğrenci İlçeye Antalya’dan geldiğini belirterek; Obruk olduğunu öğrendik ve arkadaşlarla birlikte görmeye geldik. Göründüğünden çok daha büyük. kameralardan daha küçük gibi gözüküyordu.. Çıplak gözle bakınca daha korkutucu. Çok büyük ,geniş ve derin. Bizi biraz ürküttü. Her yerde olabilir ihtimali daha da ürkütücü. Benim için farkı deneyim oldu. Obruğun nasıl bir şey olduğunu gördüm” dedi.
Ramazan Yücel adlı öğrenci ise Kayseri’den Karapınar’a öğrenci olarak geldiğini belirterek, Televizyonlarda görüyorduk. Obruklar nasıl n oluşuyor diye. Bizde görme fırsatını yakaladık. Bu kadar büyük olacağını tahmin etmemiştik. Baya büyük ve korkutucu. Obrukların olduğu yerde işçilerin tarlada nasıl çalıştığını düşünüyorum” dedi.