Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen” Çevre eğitim projesi kapsamında öğrenciler tarafından sergi ve öğretmenler tarafından tiyatro gösterisi düzenlendi.

İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşumunun engellenmesi, atığın ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması gibi konular Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğretmenleri tarafından tiyatro oyunu ile eğlenceli hale getirerek çocuklara öğretildi.

Karapınar İlçe Çevre Eğitimi Projesi Koordinatörü Meryem Kökenbu projenin amacı gelecek nesillere temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakmayı amaçlıyoruz.. dünyanın nüfusunun arttığı son yüzyılda sanayileşme ve sanayileşmeyle birlikte yaşam şeklimizde değişmiştir. Hem üretimin artmasına üretimin artmasıyla beraber hammadde kullanımının artmasına ve buna bağlı olarak atıkların artmasına sebep olmuştur dedi.

Köken,” Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Konya Büyükşehir Belediyesinin birlikte yürüttüğü Çevre Eğitimi Projesi kapsamında Şubat ayından bu tarafa çalışmalarda bulunduk. Teknoloji çağının olumlu getirileri içerisinde değerlendirdiğimiz gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin üretiminin artmış olması, tüketimi de artırdığından ambalaj atıklarını, israfı, kaynakların verimsiz kullanılmasını da beraberinde getirmiştir. Tek kullanımlık plastik malzemelerinin “Kullan At” mantığı da çevreye oldukça zarar verdiğinden bu konularda dünyaca doğa için harekete geçme ihtiyacı oluşmuştur.. Bizler de çevre bilinci konusunda farkındalık oluşturarak tükenebilir kaynakların verimli kullanılmasını sağlamak, tasarruf etmenin hem inşalara hem de doğaya faydasını göstermek için bu projenin içerisinde yer altık. Asıl amaçlarımızdan birisi de öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin bu projeyi proje olarak görmelerinden ziyade içselleştirmelerini sağlamak, bu konudaki çalışmalarını yaşam biçimi haline getirmektir. Aynı zamanda geri dönüşümle elde edilen ürünlerin maliyetinin en aza indirilmesi ile ülke ekonomisine, aile ekonomisine katkı sağlamak amaçlarımızdan bir diğeridir. Bunları yaparken öğrencilerimizin aileleri ile keyifli ve kaliteli zaman geçirmeleri de hedeflerimiz amaçlardandır” diye konuştu.

Daha sonra Öğrencileri sıfır atıktan oluşturdukları “Defile alkış aldı.

Daha sonra Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğretmenlerinin “Sıfır atık ve çevre” konulu tiyatro gösterisi beğeni topladı.

Gösteri sonunda ilçedeki çeşitli okul öğrencilerinin hazırladığı sıfır atık sergisi gezildi.

Programa İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat,Belediye Başkanı Mehmet Yaka,İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal,öğretmen ve öğrenciler katıldı.