Bütün camilerimiz de olduğu gibi, Muradiye Camiinde de vaazı nasihatler yapıldı. Muradiye Camii İmam-Hatibi Muharrem Ölmez, günün anlam ve önemini belirten vaazında, “Peygamber Efendimiz (S.A.V.) miraç hadisesinden önce çok sıkıntılı günler geçirmişti. Mekke müşriklerinin baskısı artmış, Müslüman olanlara işkenceler yapılmakta, Peygamber Efendimiz kısa aralıklarla amcası Ebu Talib-i, sonra da eşi Hz. Hatice’yi kaybederek bu sıkıntılı ortamda teselli bulduğu ve hüznünü paylaşması gerekenleri kaybetmiş, müşrikler baskılarını artırmışlar, sıkıntılı ortamdan biraz olsun kurtulmak için Taife gitmiş orada da taşlanarak geri çevrilmiş ve hüzün içerisinde Mekke’ye geri dönmüştür. İşte böyle bir ortamda Miraç hadisesi vuku bulmuştur.
İsra suresinde belirtildiği gibi, Hz. Peygamber’in, hicretten yaklaşık bir buçuk sene evvel, Recep Ayı’nın 27. Gecesinde Mekke’de Mescidi Haram’dan alınarak, Burak denilen bir vasıta ile Kudüs’te ki Mescidi Aksa’ya götürülmesidir. Miraç ise bu kudsi yolculuğun Mescidi Aksa’dan itibaren Cebrail (as)’ın eşliğinde göklere ve Sidretül Münteha’ya kadar devam etmesidir. Bu seyehat ve ulvi yolculuk, Allah Resulünden başka hiçbir peygambere nasip olmamıştır. Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulmuştur; “Kulunu bir gece, ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye Mescidi Haram’dan, çevresini mübarek kıldığımız Mescidi Aksa’ya götüren Allah, bütün noksanlıklardan münezzehtir. Miraçta Peygamberimiz (sav) ümmeti için; Allah’a şirk koşmadan ölenin cennete gireceği; Bakara suresinin son iki ayeti ve günde 5 vakit namaz hediyesi verilmiştir. Miraç, Allah’ın sonsuzluğuna, büyüklüğüne ve birliğine yapılan en görkemli şahitliktir. Miraç’ı hatırlamak ve anmak, günde beş vakit namaz ile kapısını çaldığımız Allah’ın sonsuz merhametine yeniden ulaşma dileğidir. Müminin miracı namazdır. Allah’a en yakın olduğumuz an da secde anıdır. Miraç, yükselme zamanı, yükselme aleti, yani merdiven anlamına gelmektedir. Bu, miracın kelime olarak ifade ettiği manadır. Terim olarak ise, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammet (sav)’in dünyadan kalkarak, şehadet alemi dediğimiz madde aleminin ötesine geçmesi, gayb alemlerine girmesi, Yüce yaratıcı Allah’ü Teala’nın kurbuna müşerref olması hadisesinin gerçekleştiği zamanı ifade etmektedir. Bu anlamda ki yükseliş, biz ümmetleri için manevidir ve namaz şeklindedir diyen İmam-Hatip Ölmez, Peygamberimizin örnek yaşamı ve ahlakı, dürüstlük, kalbimizin temiz olmasını, iyilikler üzerine bir çok konuda camii cemaatına çok güzel ve anlamlı nasihatlerde bulundu.
Yatsı namazı sonrasında ise okunan hatmi şeriflerin duası okundu ve cami cemaati ise yapılan çok güzel duanın ardından birbirlerinin Miraç Kandilini kutladılar.