MHP Karapınar İlçe Başkanlığı Kongresine; MHP İl Başkanı Remzi Karaarslan, MHP Merkez Yön.Kur.Üyesi Hüseyin Korkmaz, İl Başkan Yardımcıları Sefa Fidan, Yakup Kocabaş, Orkun Dülger, MHP Karatay İlçe Başkanı, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Başkan Yrd. Halil Aker, Belediye Meclis Üyeleri Tayfur Mutlu Altıntaş, Tahir Doğunay, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP İlçesi Kadın Kolları Başkanı Nevin Durman ve Üyeleri, Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Musa Şen ve Üyeleri, Önceki Dönem MHP Milletvekili Adayı Faruk Sonkaya ve Partililer, Basın Mensupları katıldılar.

İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Berkay Akduman denetiminde İlçe Seçim Kurulu Müdürü Ayşe İkbal Akguş, Memur Üyeler Murat Yalçın, Şükrü Emir gözetiminde yapılan Olağan Kongre Bekir Özdemir Sunuculuğunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Divana;  MHP Genel Merkezi MYK Üyesi Hüseyin Korkmaz, MHP İl Başkan Yardımcıları Yakup Kocabaş ve Orkun Dülger oy birliği ile seçildiler. MHP İlçe Başkanlığının Faaliyet raporu okundu, Mali rapor okundu ve oy birliği ile kabul edildi. Kongre için MHP Konya Milletvekillerinin telgrafları okundu.

MHP Karapınar İlçe Başkanı Ercan Alp konuşmasında"  Katılımcıları selamlayarak Kongremizin İlçemize, Konya'mıza, Ülkemize ve Milliyetçi, Ülkücü harekete hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Allah'dan niyaz ederim. Kıymetli Ülküdaşlarım bu gün bir bayram havasında geçmesini dilediğimiz kongremiz, maalesef dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınından dolayı bazı tedbirler alarak gerekleşmektedir. Sizlere de kurallara riayet ettiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum. İnşaallar biran evvel salgından, hastalıktan arınarak sevdiklerimizle, büyük ve küçüklerimizle yürekten kucaklaşabilmeyi diliyorum. Özellikle ifade etmek isterim ki; yürütmekte olduğum bu şerefli göreve tekrar baş koymanın gururunu ve şuurunu yaşıyorum. Önce liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli beyefendi ve bizler siyasi farklılıkları bir kenara bırakıp, milletin ve devletin bekası için hiçbir mücadeleden geri çekilmeyen, ön yargı ve şartlanmışlıkların hakim olduğu bir ortamda Türk Milletinin bekası için gösterdiğimiz duruşa kimi çevreler farklı anlamlar yüklese de, MHP olarak vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü korumak için and içmiş neferleriyiz. Bizler kahramanca yaşamış, kahramanca ömür geçirmiş, hiçbir tehlikeli imtihandan dönmeye aklından geçirmeyen, son nefesini dahi kahramanca vermiş bir neslin varisleriyiz. Bize düşen görev bu ulvi emanetleri geleceğin parlak ufuklarına ve hilal bakışlı kuşaklara sağ salim teslim etmektir. Kongremize katılan bizleri kırmayarak uzak yakın yollardan gelerek aramıza katılan bizle birlikte heyecanlanıp gururlanan tüm ülküdaşlarımdan Allah razı olsun, sağ olun, var olun, Rabbimin izniyle İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacak, Ne mutlu Türküm diyene" diyerek sözlerini tamamladı.

MHP İl Başkanı Remzi Karaarslan ise konuşmasında" Katılımcılara teşekkür ettikten sonra, Çok muhterem Ülküdaşlarım, dava arkadaşlarım, Ülkü Ocaklarının asil bozkurtları, asenaları, hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Partimizin 13. Olağan Büyük Kurultay sürecinin başladığı İlçe Kongrelerimiz ve devamında yapılacak İl kongremizin şimdiden hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum. Ne demişti merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş: İdealler yıldızlar gibidir. Onlara belki ulaşamazsınız ama bakarak yönünüzü tayin edebilirsiniz. Bizler de Türk-İslam ülküsünün yılmaz savunucuları olarak, her zaman ideallerimizin peşinde koştuk. Yılmadık, yıkılmadık. Çünkü biz inandık. Bilge liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli; Duruşu olanın dev gibi bir davası, devasa hayalleri vardır."diyor Bu vesileyle, Partimizin Karapınar İlçe Kongresinin hayırlı olmasını diliyor, Karapınar İlçe Başkanımız Ercan Alp"e ve yeni yönetimine kutlu yolculukta muvaffakiyetler diliyorum, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.Ne Mutlu Türküm Diyene.

MHP Genel Merkez MYK Üyesi Hüseyin Korkmaz, Karapınar MHP İlçe Kongresinin Ülkemize, Konyamıza, MHP ve Ülkücü harekete hayırlı uğurlu olmasını diliyorum diyerek Sayın MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin mesajını okudu ve ayakta alkışlandı.

MHP Karapınar İlçe delegeleri oylarını kullandılar ve yapılan seçim sonucunda; MHP İlçe Başkanlığına Ercan Alp, Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine; Hulusi Bekir Özdemir, Veli Taşçı, Harun Yılmaz, Aydın Güç, İbrahim Kolay, Harun Kalkar, Emin Yalçın, Dursun Tekin, Mehmet Gümüşer, Mustafa Bilge, Ömer Ulaş, Köksal Işıkcı, Ali Yılmaz, Erol Uygun seçildiler, İl Delegesi Asil; Ercan Alp, Hulusi Bekir Özdemir, Veli Taşçı, Harun Yılmaz, Aydın Güç, Hakan Gülcü, Faruk Sonkaya,Mustafa Bilge, Ünal Ceyhan, Tayfur Altıntaş, Tahir Doğanay, Nevin Durman, Ali Deveci, Muhammet Aydınlı, Halime Yüzbaşıoğlu seçildiler.