Programa İlçe Kaymakamı  Oğuz Cem Murat ve eşi, Garnizon Komutanı Albay Serdar Tavlayan, Belediye Başkanı  Mehmet Yaka ve eşi, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin ve eşi, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, İlçe Müftüsü Yunus Aydın, Başkan Yardımcısı Halil Aker, Belediye Meclis Üyesi Necati Kardeş, Mustafa Köklüsoy İlçe Müftülüğüne bağlı çok sayıda din görevlisi katıldı.

İlçe Müftüsü Yunus Aydın’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Belediye Başkanı Mehmet Yaka konuşmasında; “Camilerimiz medeniyetimizin kalbidir. Çok sayıda mümini aynı çatı altında toplamanın rasyonel faydası toplu ibadete imkân tanımak olsa da sembolik ve daha mühim mana, onlarca hadiste ve Yunus Suresi 87. ayet ile Fetih Suresi 29. ayette ihbar edildiği üzere uhuvvet ruhunu diri tutmaktır. Müminler için cami kardeşliğin ifadesidir.

İlmin ve kültürün nakil merkezidir. Medeniyetimizde camiler Allah’ın evi olarak nitelendirilmiş, cami külliyeleri ticaretten muhabbete kadar hayatın her alanını ihata eden bir fonksiyon icra etmiştir.

Atalarımız dünyada mekân ahirette iman demişler.

Teşbihte hata olmaz ise ahiretteki imanın olgunlaşmasının kökeninde yine bir mekân vardır.

Peygamberimizin Medine’ye hicretinin ardından inşa edilen Mescid-i Nebevi, evlerinden ayrılan Müslümanların ihtiyaçlarının giderildiği, yoksullara kol kanat gerilerek kimsesizlerin himaye edildiği, İslam’ın ilk döneminde karşılaşılan problemlerin çözümü adına istişarelerin yapılarak kararların alındığı bir yönetim merkezi haline gelmiştir.

Bu anlamda gönülden gayret gösteren tüm din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyorum. Hizmetleriniz sebebiyle milletimizin sizlerden ebeden razı olduğu gibi cenabı hakkında sizden razı olmasını diliyor, hepinize sağlıklı mutlu bir ömür temenni ediyorum.

Allah yar ve yardımcınız olsun” dedi.

İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat konuşmasında “Camiler ve din görevlileri haftası sizlerin bu çalışmalarının bilinmesi, farklı toplum kesimlerine ulaştırılması açısından da bir fırsat teşkil ediyor. Diyanet camiamız insani yardım çalışmalarında, eğitim ve irşat faaliyetlerinde ve daha birçok alan çok önemli hizmet veriyor.

Gerek 15 Temmuz darbe girişiminin savuşturulmasında, gerek FETÖ ihanet çetesinin toplum bünyemizde açtığı yaraların sarılmasında din görevlilerimiz hep ön saflarda yer almıştır.

Diyanet personelimiz koronavirüse karşı yürüttüğümüz mücadelede de ilçemizde fedakârca görev yapmış vefa sosyal gruplarında hiçbir karşılık beklemeden sorumluluk üstlenmiştir” dedi.

Program sonunda Belediye Başkanlığı  tarafından hazırlanan hediye paketlerini İlçe Kaymakamı  Oğuz Cem Murat, Garnizon Komutanı Albay Serdar Tavlayan, Belediye Başkanı  Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp ve Belediye Meclis Üyeleri tarafından İlçe Müftülüğü personellerine takdim edildi.