Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, inşası tamamlanan ve içerisinde yer alacak son teknoloji cihazların kurulumu devam eden Marmara Bölgesi’nin en kapsamlı laboratuvarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.SAKARYA (İGFA) - Hızırilyas Su Yönetim Merkezi binasının içerisinde devam eden kurulum aşamasının yüzde 80’i tamamlanan Su ve Atıksu Laboratuvarı hakkında açıklamalar yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Erkem Yüce, çalışmalar kapsamında suyun kalitesini yönetmelik ile belirlenen 300 farklı parametreyle takip edecekleri laboratuvarı devreye alacaklarını söyledi.

SASKİ marifetiyle inşası tamamlanan ve içerisinde son teknoloji cihazların kurulumu devam eden Hızırilyas Su Yönetim Merkezi içerisinde bulunan Su ve Atıksu Laboratuvar’ı ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yüce, bin 720 metrekare alan içerisinde inşa edilen ve gelişmiş teknolojiye sahip yeni cihazlarla suyun kalitesinin 300 farklı parametre ile takip edileceği laboratuvar binasında sona gelindi.

Sakarya’nın kaliteli içmesuyunu koruyarak her geçen gün kalitesini artıracak çalışmaları hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Yüce, bölgenin en kapsamlı, en modern tesisi Hızırilyas Su Yönetim Merkezi’nde devam eden çalışmalarımız tamamlandığında hizmet kalitesini kendilerinin belirlediği kriterlerin de ötesine taşıyacaklarını söyledi. 

Kurum bünyesine kazandırdıkları son teknoloji cihazlarla sadece içmesuyunu 300 farklı parametrede gözetim altında tutacaklarını kaydeden Başkan Yüce, "Böylelikle anbean takip ettiğimiz suyun kalitesini yeni laboratuvarımızda da güvenle izleyeceğiz. Aynı zamanda kurum dışından ve Merkezi Laboratuvar Belirleme Sistemi (MELBES)’den gelen numunelerin de tesisimizde analizini yapabileceğiz. İnşası tamamlanan ve içerisinde kurulum aşamasında sona gelinen Hızırilyas Su Yönetim Merkezi’nde yer alan Su ve Atıksu Kontrol Laboratuvarının yakın zamanda açılışını yapacağız" diye konuştu.