Kütahya’nın tarihi ve kültürel mirasları içinde yer alan Frig Kültürünün tanıtılması ve turizme kazandırılması amacıyla Kütahya- Eskişehir karayolu üzerine inşa edilen Frig Çevre ve Medeniyet Tanıtım Merkezi açılışı il protokolünün katılımıyla gerçekleşti.KÜTAHYA (İGFA) - 7 bin yıllık tarihi geçmişi ile dünya kültür mirasında önemli bir yeri olan Kütahya, Frigya Medeniyetinin kalıntılarını ve değerlerini turizme kazandırmak için kurulan Frig Çevre ve Medeniyet Tanıtım Merkezi açılışı il protokolü ve vatandaşların katılımıyla açıldı.

Törende konuşan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, dünyanın birçok medeniyetine ev sahipliği yapmış olan kültür ve sanatın merkezi, tanıtım için önemli bir görev üstleneceğini belirterek, başta Kütahya Valisi olmak üzere herkese teşekkür etti.

Kütahya Valisi Ali Çelik ise yaptığı konuşmada, “Kütahya'mızın açılmadık hazine sandığı tabiri vardı. Geldiğimden beri çok kullanılıyoruz. O sandığı açmak için ilk adımlarından birini başlatmış olarak hissediyorum kendimi. Bu süreç başladığı andan itibaren kısmi olarak birbiriyle bağımsız çok ciddi çalışmalar yapılmış. İnşallah tanıtım merkezi bu işin başlangıç noktasında bir yer teşkil edecek diye düşünüyorum" dedi.

"Porsuk Baraj Gölü Özel Hükümleri çerçevesinde oluşturacağımız bir iskeleyle Frig mağaralarına tekne geçişleri sağlanacak" diyen Vali Çelik, "Olgunlaşma Enstitüsü de tanıtım merkezine dönüşmüş durumda. Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin hem çalışanları hem müdürleri hem de öğrencileri lezzetin tanımlanması ve sunumun da mahir insanlar, mahir kişiler. Onlar da burada buluştular. Emeği geçen, katkı sunan ve buraya gelerek destek veren kıymetli misafirlerimize şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.

Protokol konuşmaları sonrasında Frig Çevre ve Medeniyet Tanıtım Merkezi il protokolü tarafından gezildi.