Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşen programda Konya geneli yarışma sonuçlarında şu şekilde açıklandı: 
“Haydi Pişir Bakalım” yemek yarışmasında birinci Karapınar Meke Anadolu Lisesi, ikinci Bozkır Osman Yaren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, üçüncü de Yalıhüyük Anadolu Lisesi oldu.
Haydi Konuş Bakalım” münazara yarışmasında, Selçuklu Anadolu Lisesi birinci, Karatay Bozkırlılar Vakfı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Akören Ali Aşık Çok Programlı Anadolu Lisesi üçüncü oldu.
Haydi Oyna Bakalım” tiyatro yarışmasında Taşkent Anadolu İmam Hatip Lisesi birincilik, Altınekin Ali Esmehan Tekelioğlu Anadolu Lisesi ikincilik ve Seydişehir Şehit Muhsin Kiremitçi Fen Lisesi de üçüncülük elde etti.
Haydi Bil Bakalım” bilgi yarışmasında Karapınar Cumhuriyet Ortaokulu birinci, Kadınhanı Hacı Ali Odabaşı İmam Hatip Ortaokulu ikinci ve Selçuklu 100. Yıl Mahallesi Ahmet Haşhaş Ortaokulu da üçüncü oldu.
Karapınarlı öğrenciler pek çok kategoride ödüllendirildiler.
Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Medeniyet Okulu yarışmaları kapsamında Karapınarlı öğrenciler okullarına, 
"Haydi Bil Bakalım Bilgi ve Kültür Yarışması"  İl Birinciliği, "Haydi Pişir Bakalım" yemek yarışması İl Birinciliği, 10 dalda yapılan Akıl ve Zeka Oyunları yarışmalarında 6 İl Birinciliği ve derecelerle döndüler. 
Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Uzbaş, “Burada yaşadığınız heyecan ve tecrübeler hayatınızın her döneminde hatırlayacağınız güzel hatıralar olarak kalacak inşallah. Yarışmalarda ödül almaya hak kazanan öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise yarışmaların gençlerin yeteneklerini keşfetmelerine, kendilerini ifade etmelerine ve rekabet ruhunu geliştirmelerine imkân sağladığını belirterek, “Bu etkinlikleri destekleyen ve bizlere birçok imkânın kapısını aralayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Yarışma sonuçlarında protokol üyeleri tarafından dereceye giren birincilerine tablet, ikincilerine akıllı saat, üçüncülerine de teleskop hediye edildi.
Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal Medeniyet Okulu Projesi yarışmaları sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada; "İlçemiz eğitim çalışmalarına büyük destek veren İlçe Kaymakamımız Sayın Oğuz Cem MURAT'a, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet YAKA'ya ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat YİĞİT'e şükranlarımızı sunar,
emeği geçen okullarımız öğretmen, yönetici ve öğrencilerini tebrik ederim" ifadelerini kullandı.