İslam İşbirliği Teşkilatı İslami Dayanışma Spor Federasyonu (ISSF) İcra Kurulu Üyesi ve Azerbaycan Milletvekili KönülNurullayeva’nın Türkiye’nin 5. İslami Dayanışma Oyunları’na üst düzeyde ev sahipliği yaptığını söyledi.

Konya’da gerçekleşen organizasyon profesyonel düzeyde devam ettiğini, harika bir açılış töreni izlediklerini kaydeden Nurullayeva, “Gerçek bir spor şöleni kutluyoruz. Türkiye hem kendi adına hem de dinimiz İslam'a yakışır bir ev sahipliği yapıyor. İlim ve irfan şehri Konya'da 4 kıta ve 56 ülkeden 24 farklı branşta spor festivali düzenleniyor. Konya misafirperverliğini hoşgörü ve kardeşlik şehri olarak tüm dünyaya sunmaktadır. İslam dünyası dayanışma ve kardeşlik mesajını spor aracılığıyla veriyor. Bu birlik gücümüzü daha fazla artırıyor. Azerbaycan adına şunu söylemek istiyorum; burada kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Konya'daki oyunlara katılacak sporcularımızla yaptığı görüşmede, müsabakaları kardeş bir ülkede yapmanın bize ayrı bir güç kattığını kaydetti. Bu, kardeşliğin ve samimiyetin gücüdür. Kazandığımız madalya sayısı her geçen gün artıyor.” dedi.

“OLUŞTURULAN SPOR ALTYAPISI ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA ÜLKENİN KAZANCI HALİNE GELECEKTİR”

5. İslami Dayanışma Oyunları’nın İslam dünyasında dayanışmaya katkı sağladığını vurgulayan Nurullayeva, şöyle devam etti: “Oyunların hazırlık sürecini yakından takip eden biri olarak her şeyin en mükemmel şekilde organize edildiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Konya'yı birkaç kez ziyaret ettim ve uluslararası standartlara göre spor altyapısının kurulduğuna tanık oldum. Azerbaycan tecrübesinden yola çıkarak şunu söyleyebilirim ki, oyunlar için oluşturulan spor altyapısı önümüzdeki yıllarda ülkenin kazancı haline gelecektir. Genç gönüllülerin faaliyeti bizleri daha da mutlu ediyor. Gençler geleceğimizdir. Onların bu spor şölenine katkılarını takdir ediyoruz. Yarışmalara katılan tüm sporcuların izlenimleri üst düzeydedir. Birbirinden ilginç ve heyecan verici yarışmalar düzenleniyor. Bu etkinliğe ev sahipliği yapmak aynı zamanda kardeş Türkiye'nin zengin, kadim tarihini ve kültürünü tüm İslam alemine ve dünyaya tanıtmaktadır.”

“SPOR TARİHİNİN EN UNUTULMAZ ŞÖLENİ OLACAK”

5 yıl önce 2017 İslami Dayanışma Oyunları'na ev sahipliği yapan Azerbaycan’ın dünyaya barış, huzur, birlik ve beraberlik mesajı gönderdiğini kaydeden KönülNurullayeva, “Azerbaycan bir kez daha İslam dünyasına örnek standartlar sundu. Uluslararası toplum, Azerbaycan örneğinde dayanışmanın güce dönüşmesinin gerçek bir örneğini gördü. 5. İslami Dayanışma Oyunları da seviyeleri ve yeni ilerici standartları nedeniyle yerel ve uluslararası spor camiasından büyük övgü aldı. Aslında Konya, Bakü gibi büyük uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapma tecrübesine de sahip. Aynı zamanda hem Azerbaycan hem de Türkiye, dünya çapında büyük saygıyı ve Müslüman dünyasında büyük sempatiyi hak eden ülkelerdir. Konya'da düzenlenen oyunların spor tarihinin en unutulmaz şöleni olacağına ve İslam dünyasında dayanışmanın daha da güçlenmesine hizmet edeceğine eminim.” diye konuştu.