Sultan Selim Camii etrafındaki 185 konuttun yeni sahiplerini belirlemek için noter huzurunda konut belirleme kurası gerçekleştirildi.

Kura 18.01.2023 Çarşamba günü saat 13.00 da Karapınar Belediye Düğün Salonu’nda yoğun katılımlı büyük bir törenle gerçekleştirildi.

Konut belirleme kurasına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen,  Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karapınar İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hülya Şevik, Gedaş Genel Müdürü Ahmet Oğulbalı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Ecmel Dinç, Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Sibel Yapar, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri, çok sayıda vatandaş ve basın mensupları katıldı.

Programda kura çeken vatandaşların hangi konutlarda oturacakları belirlendi.

Programın ardından heyet Selimiye-Kale Mahalleleri sınırlarını kapsayan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi alanında yapımı devam eden yerlerde incelemelerde bulundular.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hülya Şevik, GEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Oğulbalı ve Belediye Meclis Üyelerinden Mustafa Kurum ile birlikte Karapınar Kaymakamı Oğuz Cem Murat’ı makamında ziyaret ettiler. Kaymakam Murat misafirlerine Karapınar’da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.