Türkiye'nin en az yağış olan yerlerinden biri olan  Karapınar ilçesinde, yağışların bu yıl bol olması nedeniyle şükür duasına çıkıldı. Önceki yıllarda, yaşanan kuraklıklar nedeniyle yağmur duasına çıkılmasının adeta gelenek hale geldiği Karapınar'da vatandaşlar, bu yıl yağışların bol olması nedeniyle Akyayla mevkiinde şükür duası yapıp yağmurların devamı dileğinde bulundu. Çok sayıda kişinin  katıldığı programda eller bu kez "şükür" için semaya açıldı. Kesilen koyunların  eti pişirilerek şükür duasına katılanlara ikram edildi.
BOL YAĞIŞ SEVİNDİRDİ
İmam Hatip Vehbi Aydınlı, önceki yılların kurak geçmesine rağmen, bu yıl özellikle hububatın en çok suya ihtiyaç duyduğu nisan ve mayıs aylarında bölgeye düşen bol yağışın herkesi çok sevindirdiğini belirterek, "Bu yüzden şimdi yağmur duası yerine şükür duası yapıyoruz" dedi. Bir insanın kendisine küçük bir hediye veren arkadaşına bile teşekkür ettiğini ifade eden Aydınlı "Biz de Karapınar halkı olarak, bize her türlü nimeti veren Allah'a teşekkür etmek ve şükretmek için bu duayı yapıyoruz. Allah insanları her zaman mükafatlandırır. Yeter ki ona kulluk edelim ve şükredelim. Bundan sonrada aynı rahmetin devam etmesini  Rabbimizden  istiyoruz.Yüce rabbim bizleri hiçbir zaman boynu bükük bırakmaz. " dedi. Daha sonra yağan bol yağmur için hep birlikte şükür duası edildi ve şükür namazı kılındı.

Din görevlileri,Vehbi Aydınlı,Duran Karakul,Muhammet Özoğlu Ve Nail  Okuyucu tarafından Kuran ı Kerim ve ilahiler  okunup  vatandaşlara nasihatlerde bulunuldu.