Fidan dikimi programına TEMA Vakfı İl Temsilcisi Osman Ermişler, Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi Bölüm Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Necati Şimşekli ve işçi personelleri, TEMA Vakfı Karapınar Gönüllü Temsilcisi Musa Ceyhan, Genç TEMA Vakfı Topluluğu Temsilcisi Fatma Büşra Akalın ve arkadaşları, Temel Eğitime Destek Topluluğu Temsilcisi Merve Temel, basın mensuplarından Karapınar AA Muhabiri Mithat Korkusuz katıldı.
Necmettin Erbakan Üniversitesi, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Genç TEMA topluluğu Temsilcisi Fatma Büşra Akalın ve Ersin Görer, Yakup Bakar, Muzaffer Sevim, Metin Bakar, Celil Şahin Özge, Leyla Karacan, Yusuf Ertürk, Cansu Oğurlu, Sinem Aydemir, Rabia Akkaya, Begüm Gezgüç, Sevde İlhan ve diğer arkadaşları adına yaptıkları konuşmada şunları söylediler, Genç TEMA Topluluğu olarak Karapınar Erozyon önleme ve araştırma sahasında 2015-2016 yılları arasında cinayetlere kurban giden kadınların fidanlarda solan canların yeşertilmesi ve yaşaması amacıyla diktiğimiz fidanlardan 302 adedine isim künyelerini astık. Solan canları Yeşert projesini gerçekleştirdik. Bizlerden fidan dikmemizde desteklerini esirgemeyen Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Durmuş Ali Çarkacı'ya Karapınar Erozyon Araştırma Merkezi Bölüm Başkanı Ziraat Y. Müh. Necati Şimşekli'ye ve işçi personellerine, TEMA Vakfı Konya İl Temsilcisine, Karapınar TEMA Vakfı İlçe Temsilcisine, Basın Mensublarına, Genç TEMA Topluluğu öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz diyen öğrenciler, Ayrıca Karapınar'ın doğal güzelliklerinden Meke Gölü, Acı Gölü'nü gezdik, geziden çok mutlu olarak Konya'ya tekrar dönüyoruz."dediler
TEMA Vakfı Konya İl Temsilcisi Osman Ermişler ise şunları söyledi," TEMA Vakfı olarak varoluş nedenimiz, kaybolan geleceği kurtarmak, açlık ve yoksulluğu gidererek, topraktan gelen toplumsal barışı sağlamak için; erozyon, çoraklaşma, çölleşme, kirlilik, hatalı tarım teknikleri ve amaç dışı arazi kullanımını önlemek, doğal varlıkların tahribine yönelik girişimlerle mücadele etmektir. Küresel ısınma, iklim değişikliği, çölleşme ve kuraklık günümüzün en ciddi küresel problemi olarak görülmektedir. Karapınar ilçesinin fiziki özellikleri itibariyle, gerekse yanlış arazi kullanımları ve bitki örtüsünün tahribi zamanla rüzgâr erozyonuna neden olmuştur. Karapınar 1962 yıllarına kadar erozyon felaketinden çok çekmiş ve göç ile karşı karşıya kalmış bir ilçe olarak bilinmekte iken. 1962 yıllarında Karapınar halkı devletimizle el ele vererek dünyaya örnek olan erozyonla mücadeleyi başarmış ve Karapınar'da büyük emek sarf edilerek başarılan bu erozyonla mücadeleyi yurt dışından ve yurt içerisinden görmeye gelenler eksik olmamaktadır. Necmettin Erbakan Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu öğrencilerimizi başlatmış oldukları cinayetlerde yaşamını yitiren kadınların anısına "Solan Canları Yeşert" projesini Karapınar'da fidan dikerek gerçekleştirmelerinden ve örnek davranışlarından dolayı kutluyorum. Ayrıca öğrencilerimize fidan dikiminde her türlü desteği sağlayan Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne, Karapınar Erozyon Araştırma Merkezi yetkililerine ve çalışanlarına, Karapınar TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Temsilcisi Musa Ceyhan'a, Basın Mensubu Mithat Korkusuz'a teşekkür ediyorum. Yeşil bir gelecek için hepimiz el ele vermemiz gerekiyor."dedi (M.Ceyhan)