Milliyetçi Hareket Partisi tarafından tertip edilen 'Adım Adım 2023 İlçe İlçe Aydınlatma' programları kapsamında MHP'li heyet Karapınar'da vatandaşlarla bir araya geldi. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Esin Kara, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Özer Karakayacı ve Güzide Çipan, Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan'ın katıldığı programda MHP Konya İl Yöneticileri, İlçe Başkanları ve yöneticilerinden oluşan bir heyette hazır bulundu. 
MHP'li heyet Karapınar da MHP Karapınar İlçe Başkanı Ercah Alp ve partililer tarafından karşılandı. MHP Karapınar İlçe Başkanlığında partililerle buluşan heyet kısa bir görüşme akabinde Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka'yı makamında ziyaret etti. Belediye Başkanlığı ziyareti sonrası MHP'li heyete Başkan Yaka ve Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf’un da eşlik etmesiyle esnaf ziyareti yapıldı. 
Karapınar sokaklarını gezerek esnaf ve vatandaşlarla tek tek sohbet eden heyetin ziyaretlerinde Karapınarlıların memnuniyeti dikkat çekti. Heyet Karapınarlı esnaflarla görüşerek sorun ve taleplerini dinledi. Esnaf ve vatandaşlarla görüşmenin akabinde heyet toplantının yapılacağı salona geçti. Çok sayıda partilinin, mahalle muhtarların, STK temsilcilerinin ve vatandaşların katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 
MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan konuşmasında "Görüyorum ki Karapınar şimdiden kararını vermiş 2023 inşallah Türk milletinin gücüyle ve Türk devletinin yeniden tarihinde her zaman olduğu gibi şaha kalkışının yılı olacaktır. 21. Yüzyıl Türk Asrı olacaktır"dedi. MHP MYK Üyeleri Doç.Dr.Özer Karakayacı ve Güzide Çipan'ın konuşmalarının ardından MHP Konya Milletvekili Esin Kara söz aldı. 
MHP'li Esin Kara, 6+1 Zillet Masası'nın Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala sevdası olduğunu söyleyerek, "Bunlar MHP'yi sevmiyorlar. Neden mi sevmiyorlar? Terörist Demirtaş ceza evinden çıkınca onu kahvaltıya beklemeyen bir Genel Başkanı olmadığı için, Osman Kavala serbest bırakılsın diyen bir Genel Başkanı olmadığı için, ABD ve AB' den direktif alan bir Genel Başkanı olmadığı için sevmezler." dedi. 
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ise yaptığı konuşmada buğday fiyatlarına dikkat çekti. Hükümetin vatandaşların refahı için çalışmalarına devam ettiğini ve en kısa zamanda ekonominin daha da düzeleceğine inandığını taşların yerine oturacağını belirtti. 
MHP'li heyet program akabinde Karapınar'dan memnun bir şekilde ayrıldılar.