Karapınar Kaymakamlığı himayesi altında Karapınar Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri çerçevesinde 15 Temmuz Pazar günü saat 21.00' de Cumhuriyet Meydanı'nda Demokrasi Nöbeti Programı gerçekleştirildi. Programa İlçe Kaymakamı Mustafa Karaca, Atış, Test ve Değerlendirme Grup ve Garnizon Komutan V. Yüzbaşı Ufuk Devam, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar Aydoğanlar MYO Müdür Yrd. Naim Çağlar Diri, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Murat Albayrak, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, Ülkü Ocakları Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Tayfur Altıntaş, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Yürekli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbaba, Belediye Başkan Yardımcısı Emre Özsoy, Belediye Meclis Üyeleri, STK Başkan ve temsilcileri, bazı daire amirleri, yaz kursiyer öğrenciler, anıt alanını dolduran 7’den 70’e bay ve bayan vatandaşlar ile basın mensupları katıldı.

Karapınar Gençlik ve Spor Müdürlüğü öğrencileri tarafından ellerin de Türk Bayrakları ile yürüyüş yaptılar.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kesmez Mahallesi İmam Hatibi Fatih Yalçınkaya tarafından Kur'an-ı Kerim Tilaveti okundu.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka yaptığı açılış konuşmasında “15 Temmuz gecesi Ülkemizi, Milletimizi, Demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, Aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen ve kendini satan vatan hainleri harekete geçmiş, Milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr milletimize doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlar ancak, milletimiz bu darbe girişimini sokaklar ve meydanları doldurarak ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Bu millet, Fetö eliyle Türkiye’nin hizaya sokulmasına, terbiye edilmesine müstemlekecilerin uydusu haline getirilmesine izin vermemiştir. Bu milletin huzurunu kaçıranlar karşılarında daima yürekli, cesaretli ordumuzu, polisimizi ve milletimizi bulacaktır. 15 Temmuz ile demokrasimizin rüştünü tüm dünyaya ispat ettik. Bu zafer, milletimizin direnişi yanında o gece tanklara, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin cesareti sonucudur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize sağlıklı hayırlı uzun ömürler dilerken bu meydanı dolduran protokol üyelerimize, halkımıza teşekkür ediyorum”dedi.

İlçe Kaymakamı Mustafa Karaca yaptığı konuşmada “Bizler tarih boyunca vatanımıza muhabbetle ve sadakatle bağlı olan bir milletiz. Vatanımız, Bayrağımız ve bütün mukaddesatımız uğruna gözümüzü kırpmadan şehadete yürüyen bir milletiz. Çanakkale de, Kurtuluş Savaşı’nda, imkânsızlar içerisinde varoluş mücadelesi vererek vatanımızı düşmanlara vermedik. 15 Temmuz hain darbe girişiminde de ülkemizi hain emellere teslim etmedik ve bundan sonra da ettirmeyeceğiz. Milletçe 15 Temmuz gecesin de tek yürek, yekvücut meydanlara aktık. Birlik ve beraberliğimize, İstiklal ve İstikbalimize karşı girişilen hain saldırıya hep birlikte dur dedik. Vatan aşkımızdan ve imanımızdan aldığımız o muazzam ruhla hain emelleri boşa çıkardık.Büyük bir felaketin eşiğinden döndük. Bütün Şehitlerimize Allah’tan rahmet ve gazilerimize sağlıklı ömürler dilerim” dedi.

İlçe Müftülüğüne bağlı merkez Hacı Ömerli Camii İmam Hatibi Muhammet Özoğlu, Yeşilyurt Mahallesi(Salur) Camii İmam Hatibi A. Hakan Tosun ve Kesmez Mahallesi Camii İmam Hatibi Fatih Yalçınkaya ile birlikte birbirinden güzel ve değerli Mevlid-i Şerif, Kur’an-ı Kerim Tilaveti Salavat-ı Şerif, ilahiler, şiir dinletileri seslendirdiler. Ayrıca yaz Kur’an Kursu öğrencilerinden bir grup ilahiler seslendirdiler. Gazi Mustafa Kemal Okulu 5. Sınıf öğrencisi Sevgi Eyidoğan ezbere İstiklal Marşı’nı okudu.

İlçe Müftüsü Kadir Demirlenktarafından ülkemizin birliği, dirliği, bütünlüğü ve tüm şehitlerimiz için vatandaşlarla birlikte eller semaya kaldırılarak dualar edildi. Yatsı Namazı vatandaşların katılımıyla İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk tarafından Cumhuriyet Meydanın da eda edildi. Program kapsamında İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk tarafından katılımcılara çok faydalı ve anlamlı vaaz ve nasihatlerde bulundu. Daha sonra Mevlid-i Şerif, Kur’an-ı Kerim Tilaveti Salavat-ı Şerif, ilahiler, şiir dinletileri ile devam ederek saat 00:13 de tüm camiilerden ve Cumhuriyet Meydanından Salâlar verildi ve 15 Temmuz programı sabah namazına kadar başarılı bir şekilde devam etti.

Cumhuriyet Meydanı’na gelerek nöbet tutan hemşerilerimize, Belediye Başkanlığı, Süt Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile bazı hayırsever vatandaşlar tarafından bayrak, çay, simit, meyve suyu, süt, dondurma, su vb. ikramlar yapıldı.