Yoğun ve Özverili çalışmaların sonunda Projenin MEVKA tarafından onaylanmasının ardından 19.07.2022 Salı günü MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı ve Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Hakkı İnci’nin katılımı ile Mevlana Kalkınma Ajansında sözleşme imzalandı.

Proje ile nihai amaç Karapınar ilçesine özgü hırtlak turşusu, Karapınar yoğurdu, terayağı, küflü peynir, kavurga, yahni, bulgur, Karapınar kuzusu, Karapınar pekmezi gibi ilçemize has ürünlerin coğrafi işarete uygunluğunun araştırılması ve uygun olan ürünlerin Türk Patent Enstitüsüne başvurularının yapılması amaçlanmıştır.

Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen konu ile ilgili yaptığı açıklamada;  “Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası olarak Karapınar’ın coğrafi ve kültürel değerlerinin tescil ettirilmesi ve geleneksel ürünlerin tanıtılması çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Bu kapsamda Mevlana Kalkınma Ajansına sunmuş olduğumuz Karapınar’ın Tescillenmesi Başlıklı projemiz ajans tarafından başarılı bulunarak onaylanmıştır. Coğrafi işaret tescili hem yöresel ürünlerin korunması, toplumda farkındalık oluşması ve gelecek kuşaklara aktarılması, hem de ekonomik olarak daha da değerli bir ürün haline gelmesi bakımından yüksek bir öneme sahiptir. Bu amaçla projede geçen İlçemize özgü ürünlerin Coğrafi İşaretini alarak Karapınar’ın yöresel lezzetlerini duyurmak, tanıtımını yapmak hem de İlçemize Katma Değer sağlamak amacındayız. İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Dedi.