Yönetim Kurulu Başkanımız  Mehmet Tartan nezdinde, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte Tarım ve Orman Bakanlığımız, Ak Parti Konya Milletvekillerimiz, İlçe Teşkilatları ve Sivil Toplum Kuruluşları ile sektör sorunlarının çözümü ile ilgili görüşme ve istişareler yapılarak Üreticilerimizin en az mağduriyet yaşaması konusunda gerekli istek ve temennilerde bulunulmuştur.

Sürdürülebilir bir üretim için üreticinin menfaatinin daha çok korunması gerekmektedir. Yetiştiricimiz her geçen gün artan maliyetleri kendi sermayesinde karşılamakta veya kredi çekmek suretiyle ayakta kalmaya çalışmaktadır. Yetiştiricimiz hayvancılık desteklerinden ziyade, artan maliyetler karşısında üretmiş olduğu ürünün değer bulmasını, arzu etmektedir.

Hayvansal üretimin en önemli girdilerinden biri olan yem fiyatlarında son 1 yıl için de %50 artmasına karşılık çiğ süt fiyatlarında %21 artış olmuştur. Bu sebeple bu artışların üreticimize zarar vermemesi adına, yem alımlarının en asgari seviyeye indirilmesi, kaba yem ağırlıklı besleme yolunun tercih edilmesi üreticimiz açısından daha sağlıklı olacaktır. Bu sebeple fazla yem yedirerek fazla süt üretim yerine, az yem yedirerek aradaki açığı kaba yemle kapatmak sureti ile az süt üretmek, bu belirsiz dönemi en az zararla atlatmak açısından önemlidir. Yem sanayicisinin kur farkından kaynaklı bir artışa maruz kalmadan elindeki stok ürünler üzerinden zam yapması bindiği dalı kesmekten başka bir şey değildir. Biz üreticiler de yem alımını düşürdüğümüz de yem sanayicileri de hata yaptığının farkına varacaktır.

     Karapınar Süt Üreticileri Birliği olarak Üreticilerimizin yanında olduğunu ve Üreticilerimizin mağdur olamamaları için elimizden geleni yapacağımızın bilinmesini isteriz.