Ödül törenine İlçe Kaymakamı  Oğuz Cem Murat, Belediye Başkanı  Mehmet Yaka, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, Başkan Yardımcısı Halil Aker İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet İçalan, Belediye Zabıta Müdürü Talip Karagöz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Birol Pekince, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal konuşmasında “2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı sonunda gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı’nda ilçemiz öğrencilerinden başarı gösterenleri bugün Karapınar Belediyemizin destekleriyle bir organizasyon gerçekleştirildi. Bütün yıl boyunca emek veren, gayret gösteren öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Hakikaten milli manevi değerlerine sahip gerçek bir vatan millet sevgisi duruşu gösteren öğrencilerimizin bunu akademik başarıyla taçlandırması ve desteklemesi bizim için çok önemli. Buradan inşallah hem ilçemizdeki proje okullarla hem de güzel okullarımıza öğrencilerimiz gidecek iyi bir lise eğitimlerinin sonunda cennet vatanımızın güzel üniversitelerinde güzel bölümlerine yerleşecekler. Bu başarıda emeği geçen başta siz değerli öğrencilerimize kıymetli okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Bizlerle yıl boyunca akademik başarının gelişmesinde destek olan ve denemeleriyle, kaynak kitaplarıyla diğer etkinlikleriyle destek veren Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Yaka’ya huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. İlçemize geldiği günden itibaren bizlere liderlik eden ve bizlere her konuda destek veren İlçe Kaymakamımız Sayın Oğuz Cem Murat’a çok teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” dedi.

Ödül törenin de Karapınar Belediyesi olarak eğitim verdikleri desteklerden ve ilçemizdeki başarı seviyesinin yükseldiğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Yaka konuşmasında “Öncelikle öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Gerçekten büyük bir başarının altına imza attılar ve bundan sonraki hayatlarının başlangıcını şuan itibariyle verecekleri kararlarıyla birlikte hayatlarına yön çizecekler. Emeği geçen öğretmenlerine, okul müdürlerine teşekkür ediyorum. Bu çocuklarımızın bu seviyeye gelmesinde mutlaka çok büyük bir özveri ve çalışma vardır. Bunun için İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve ekibine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Değerli çocuklar bundan sonraki hayatınızı birkaç gün içinde vereceğiniz kararla yeniden yön çizeceksiniz. Belediye Başkanlığı yaptığım iki dönemde Karapınar da eğitimin belli seviyeden yüksek seviyelere geldiğinin inancındayım. Ama bunun en iyi ölçme ve değerlendirmesini yapacak olan öğretmenlerimiz ve sizlersiniz. Karapınar Belediyesi olarak deneme sınavlar, kaynak kitaplar ve diğer fiziki alt yapı bakımından yerel yönetimler olarak bir alt yapı bir yol kadarda okulların imarıyla, fiziki çalışmalarıyla ve maddi manevi destek olabilmek için elimizden gelen her şeyi yaptık ve bundan sonra da yapacağımıza sizlerin huzurunda söz veriyorum. Eğitimdeki bir çocuğumuzun bir puan değil virgülden sonraki bir puan alabilmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bundan sonraki hayatınızda eğitim sürecinizde başarılar diliyorum” dedi.

Programda konuşan İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat “Bugün Belediye Başkanımızın yapmış olduğu organizasyonda ilçemizde Liseler Geçiş Sınavı’ndaki 400 puan ve üzerinde alan öğrencilerimizle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Böyle güzel bir organizasyonu gerçekleştirdiği için Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Devletimiz sizler gibi milli manevi değerlerine sahip gerçek bir vatan millet sevgisi duruşu gösteren öğrencilere gerçekten ihtiyacı var. Bunu sakın unutmayın. Değerli gençler artık yolcusunuz. Bu saatten sonra güzel güzel okullara gideceksiniz. Tabi şunu bilmeniz gerekir hayat hiçbir zaman kolay değil. Bundan sonra da zorluklar sizi bekleyecektir. Belki birçoğunuz çok güzel okulları kazanıp gideceksiniz. Ama mesele bununla sınırlı değildir. Bundan sonra da hayatınızı çizecek olan resmedecek olan hayatınızı şekillendirecek olan sizlersiniz. Bizim sizlere ihtiyacımız var değerli gençler. Ne olur mahallenizi sevin, ailenizi sevin aileleriniz sizi belki uzak mesafelere gönderecek ama aranızdaki bağ daha kuvvetlenecek. Bundan sonraki eğitim hayatınız başarılar diliyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.