Türk milletinin bağımsızlığını ifade eden İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilmesiyle “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” nün 101.yıl dönümü münasebetiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce kutlama programı düzenlendi.

Karapınar Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Garnizon Komutanı Albay Serdar Tavlayan, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Kaymakam Refiki Ahmet Akdağ, Başkan Yardımcısı Halil Aker, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, CHP İlçe Başkan V. İlter Çorakçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ve Şube Müdürleri, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, vatandaşlar, basın mensupları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Karapınar İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan slayt gösterisi, oratoryo gösterisi, skeç ve koro gösterimi yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstiklal Marşı’mızı Güzel Okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerin İstiklal Marşı’mızı Okuması ve Hakkın Sesi Mehmet Akif Konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında ve İstiklal Marşı Güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı  Oğuz Cem Murat, Garnizon Komutanı Albay Serdar Tavlayan ve Belediye Başkan Yardımcısı Halil Aker tarafından ödüllerin verilmesiyle program son buldu.