Açılışa,Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan YardımcısıAkif ÖZKALDI, AK Parti Konya Milletvekili Halil ETYEMEZ, Ereğli Kaymakamı Edip ÇAKICI, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin OPRUKÇU, Konya Tarım ve Orman İl Müdürü Ali ERGİN, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Konya İl Koordinatörü Yavuz UYSAL, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil ÖZCAN, KonyaDamızlık Sığır YetiştiricileriBirliği Başkanı Edip YILDIZ  ve protokolün değerli üyeleri ile STK temsilcileri ve yetiştiriciler katıldı.

Birlik öz sermayesi ve IPARD programı destekleriile Avrupa Birliği standartlarında yapılan bu tesisi Ereğli ilçesi kazandırdıklarını belirten KonyaDamızlık Sığır YetiştiricileriBirliği Başkanı Edip YILDIZ, “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından %50 hibe ile desteklenen, geri kalan kısmının birlik öz sermayesi ile karşılandığı tesisi bugün hizmete açmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi. Yıldız, “Yatırımın tamamlanabilmesiiçin desteğini esirgemeyenbütün devlet kurumlarına, TKDK Konya İl Koordinatörü ve Koordinatörlük personeline, ayrıca yatırım için emek veren yetiştiricilere ve kendi çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.”

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Konya İl Koordinatörü Yavuz UYSAL, Ereğli ilçesinde IPARD programı destekleri ile kurulan yatırımın önemini anlattı. Ayrıca UYSAL, görevi geldiği günden bugüne çok büyük önem vererek yakın takip ettiği projenin tamamlanarak hizmeti girmesinden dolayı yaşadığı mutluluğu ifade etti.  

Açılışta konuşma yapan AK Parti Konya Milletvekili Halil ETYEMEZ, KonyaDamızlık Sığır YetiştiricileriBirliğinin Ereğli’ye kazandırdığı etBİR ET Entegre Tesisi için birlik Başkanı Edip YILDIZ’a ve ekibine teşekkür etti. Üreticileri destekledikleri belirten ETYEMEZ, “Üreticilerimizi destekliyoruz. etBİR Et Entegre Tesisi'ne TKDK tarafından % 50 hibe desteği verildi. Ülke genelinde 2006'dan bu yana KKYDP, IPARD, ORKÖY, Kırsalda Uzman Eller Projesi ile toplam 326 bin projeye 24 milyar TL destek verdik. 465 bin kişiye istihdam sağladık.” dedi.

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı KamilÖZCAN,Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin OPRUKÇU ve Ereğli Kaymakamı Edip ÇAKICI’nın yatırımın Ereğli ilçesine ve yetiştiricilere hayırlı olması dileklerini iletmeleri ile devam eden protokol konuşmaları, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Akif ÖZKALDI’nın konuşması ile sona erdi.ÖZKALDI, hayvan varlığı açısından ülkemizde birinci sırada yer alan Konya’ya yakışan bir tesis yapıldığını ifade ederek, bu tesisin sadece Ereğli ilçesine değil, çevre iller ve bölge hayvancılığına da katkı sunacağını belirtti.

Protokol üyeleri ve yetiştiriciler, protokol konuşmalarının ardından yapılan kurdele kesim töreni ile açılan tesisi gezerek programı sonlandırdılar.