ülkemizin geleceği olan çocuklarımız, okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine; öğretmenlerimiz öğrencilerine kavuşmanın mutluluk ve heyecanı içinde iken velilerimiz, çocuklarının okula başlamasının gurur ve coşkusunu yaşıyorlar.
Ülkemizi ve milletimizi geleceğe güvenle taşımak için birinci şart eğitimdir. Bu anlamda yavrularımızın en güzel şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak hedefidir.
Ülke olarak gayemiz, dünyada söz sahibi olabilen, millî ve manevî değerlerine sahip çıkan, kendine güvenen, ülkemizi geleceğe taşıyacak nesiller yetiştirebilmektir. Bu kapsamda hem ilçemizde hem ülkemizde gerçekleştirilen yenilikler ile eğitim sistemimiz daha modern bir yapıya kavuşturulmuştur.
Değerli Öğretmenlerimiz;
Eğitim-öğretimin kalitesini artırmak adına fedakârca çalışacağınıza güvenimiz tamdır. Hiç şüphesiz çocuklarımız sizlerin elinde şekillenerek vatanına, bayrağına, devletine, milletine sahip çıkacak ve bu uğurda çalışacak erdem ve duygulara sahip olacaklardır. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımız sizlerin eseri olacaktır.
Sevgili Öğrencilerimiz;
Okullarınıza hoş geldiniz. Öğretmenleriniz sizler için hem akademik olarak hem de sosyal ve kültürel olarak hayata hazırlanmanız için büyük çaba içerisindeler. Gününüzün büyük bir kısmını okullarınızda geçiriyorsunuz. Sizler bu ülkenin umudusunuz. Çünkü sizler yarınlarsınız. Onun için kendinizi akademik olarak geliştirirken, ailem için, ülkem için neler yapabilirim, sorumluluklarımı nasıl yerine getirebilirim düşüncesi içerisinde olmanız gerekir. Öğretmenlerinizle arkadaşlarınızla saygı ve sevgi içerisinde bir eğitim öğretim yılı geçirmenizi dileriz.
Değerli anne-babalar;
Eğitim ailede başlar. Çocuklarınız sizleri ve öğretmenleri örnek alırlar. Onun için onlara iyi bir model olmalı, okullarımızla ve öğretmenlerimizle işbirliği içinde çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmelerine katkı sağlamalıyız.
Bu duygu ve düşüncelerle, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ilçemize, ülkemize hayırlı olması temennisiyle yeni eğitim öğretim yılını kutlar, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm eğitim camiasına başarılar dileriz.