Konya İl, Karapınar İlçe, 790 Parsel, KAYACIK Mahalle/Köy, KÖY İÇİ Mevkii,Ana taşınmaz 830,00 m² arsadır.Taşınmaz tapu kaydında kerpiç ev ve avluniteliğinde olsa da halihazırda arsa üzerinde depo , ahır ve bahçe duvarı yapıları bulunmaktadır.
Depo yapısı :Arsa üzerinde ~40 m² alan kaplayan yapı betonarmetemel üzerine biriket ileyığma olarak yapılmış , üst örtüsü ağaç ızgaralar üzerine sırasıyla kamış,naylon ve toprak tabakaları serilerekkapatılmıştır. Taşınmazın iç ve dış duvarları kısmensıvalıdır.Giriş kapısı ve penceresi ahşapdoğrama , zemini toprak zemindir.Dava konusu mesken; Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hazırladığı Mimarlık Mühendislik hizmet bedellerinin hesabında kullanılacak yapı yaklaşık birim maliyetleri listesinde I Sınıf B Grubunda yer almaktadır. Meskene ait yıpranma payının%65 olduğu kanaatine varılmıştır.
Ahır yapısı :Arsa üzerinde ~163,00 m² alan kaplayan yapı betonarmetemel üzerine biriket ileyığma olarak yapılmış , üst örtüsü ağaç ızgaralar üzerine sırasıyla kamış,ve kiremit kaplanarak yapılmıştır. Taşınmazın iç duvarları sıvalı, dış duvarları sıvasızdır.Giriş demirdoğrama , zemini toprak zemindir.Dava konusu mesken; Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hazırladığı Mimarlık Mühendislik hizmet bedellerinin hesabında kullanılacak yapı yaklaşık birim maliyetleri listesinde I Sınıf B Grubunda yer almaktadır. Meskene ait yıpranma payının%25 olduğu kanaatine varılmıştır.
Bahçe duvarı:Arsanın güney ve güney doğu cephesini kapatan bahçe duvarı 29,00 mtül uzunlukta, ~2m yüksekliktedir.Betonarme temel üzerine biriket ile yığma olarak yapılmış, yüzeyi sıvasızdır . Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hazırladığı Mimarlık Mühendislik hizmet bedellerinin hesabında kullanılacak yapı yaklaşık birim maliyetleri listesinde I Sınıf A Grubunda yer almaktadır. Bahçe duvarına ait yıpranma payının%35 olduğu kanaatine varılmıştır.
Değerlemeye konu taşınmazın yer aldığı bölge Karapınar İlçesi?nin merkezine ~35 km mesafededir. Taşınmaz Kayacık İlkokuluna 130 m mesafededir. Taşınmazın bulunduğu bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanmaktadır.
Yüzölçümü : 830,00 m2 Muhammen : 6.189,30 TL olup Karapınar Belediyesi Düğün Salonu - Fatih Mah. Zencefil Sok. No:19/A KARAPINAR / KONYA adresinde : 02/08/2021 günü saat 11:20 satışı yapılacaktır. ayrıntılı bilgi için TIKLAYIN